Σάββατο 29 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΔΙΩΞΗ κατά του «Ρ»
Κυβερνητικές προφάσεις «εν αμαρτίαις» Γιαννόπουλου...

Στο ...δικαίωμα του πολίτη καταφεύγει ο Δ. Ρέππας για να καλύψει τη νέα  δίωξη κατά της εφημερίδας μας

Με το ...δικαίωμα του πολίτη να προσφεύγει στη Δικαιοσύνη, όταν θεωρεί ότι θίγεται, προσπάθησε, και χτες, να δικαιολογήσει τη νέα δικαστική δίωξη κατά του «Ριζοσπάστη» που υπέβαλε ο υπουργός Δικαιοσύνης (και Διώξεων) Ε. Γιαννόπουλος, επιβεβαιώνοντας, ξανά, ότι η επίθεση κατά της εφημερίδας μας αποτελεί κατευθυνόμενη από τον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη, κυβερνητική επιλογή.

«Ουδέν σχόλιον» απάντησε, χαρακτηριστικά, χτες στην αίθουσα Τύπου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Ρέππας, ερωτώμενος σχετικά από δημοσιογράφο για τη νέα μήνυση Γιαννόπουλου κατά της εφημερίδας μας, για να προσθέσει: «Είναι δικαίωμα του κάθε πολίτη που θεωρεί ότι θίγεται να προσφεύγει στα δικαστήρια». Ετσι, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, υποβιβάζοντας τον υπουργό στο επίπεδο του απλού πολίτη, προσπαθεί να μετριάσει την αλγεινή εντύπωση, που προκαλεί η πρακτική των διώξεων του Ε. Γιαννόπουλου, ο οποίος, ως υπουργός Δικαιοσύνης προϊστάμενος των δικαστικών Αρχών, καταθέτει μηνύσεις σωρηδόν και, στη συνέχεια, παρίσταται ως διάδικος, εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του, γεγονός που, εξ αντικειμένου, επηρεάζει το δικαστήριο.

Οπως είναι γνωστό, ο Ε. Γιαννόπουλος, συνεχίζοντας τη «βιομηχανία μηνύσεων» - και παρά την κατακραυγή που έχει ξεσηκωθεί ενάντια στην κατευθυνόμενη αυτή κυβερνητική πρακτική η οποία, όπως αποκαλύφθηκε, καθοδηγείται προσωπικά από τον Κ. Σημίτη - υπέβαλε και δεύτερη μήνυση κατά του «Ριζοσπάστη» για «συκοφαντική δυσφήμιση διά του Τύπου». Προφανώς - γιατί ακόμα δε γνωρίζουμε το περιεχόμενο της νέας μήνυσής του - ο υπουργός του Κ. Σημίτη ενοχλήθηκε από τα δημοσιεύματα για τη «μανία διώξεων» κατά της εφημερίδας μας και γενικότερα κατά των πολιτικών του αντιπάλων και των αντιπολιτευόμενων εφημερίδων. Ετσι, μεθαύριο, τη Δευτέρα 31.1.2000, ο διευθυντής του «Ριζοσπάστη» Δημήτρης Κουτσούμπας και ο εκδότης της εφημερίδας Στ. Λουκάς, με «εξαιρετικώς επείγον Σήμα», καλούνται να απολογηθούν για τη νέα δίωξη μετά τη νέα μήνυση Γιαννόπουλου, στην 15η πταισματοδίκη Αθηνών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ