Τρίτη 24 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΡΙΚΗ
Περιοδείες ηγετών ενόψει της Συνόδου Κορυφής των BRICS

ΚΙΓΚΑΛΙ - ΛΟΥΣΑΚΑ.--

Η προγραμματισμένη για αύριο, Τετάρτη, 10η Σύνοδος Κορυφής, στο Γιοχάνεσμπουργκ, της διακρατικής καπιταλιστικής ένωσης BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική) δίνει την αφορμή σε ηγέτες να την αξιοποιήσουν ώστε να προωθήσουν περαιτέρω τα συμφέροντα των μονοπωλίων των χωρών τους στη «μαύρη» ήπειρο.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η προχτεσινή έναρξη περιοδείας του Κινέζου Προέδρου, Σι Τζινπίνγκ, σε Σενεγάλη και Ρουάντα, με επόμενους σταθμούς τον Αγ. Μαυρίκιο και τη Νότια Αφρική. Επίσης, ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρ. Τ. Ερντογάν, που θα συμμετάσχει στη σύνοδο των BRICS στο Γιοχάνεσμπουργκ με την ιδιότητα του προεδρεύοντος του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας, θα έχει συναντήσεις σε Ν. Αφρική και Ζάμπια.

Ο Κινέζος Πρόεδρος φτάνοντας χτες στη Ρουάντα εξήρε την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων επισημαίνοντας παράλληλα τη σημαντική αύξηση των κινεζικών επενδύσεων ιδιωτικών και κρατικών μονοπωλίων στην υποσαχάρια Αφρική μέσα στις τελευταίες δεκαετίες.

Ο Τούρκος Πρόεδρος θα επισκεφτεί τη Ν. Αφρική από τις 25 έως τις 27 του μήνα ευελπιστώντας μεταξύ άλλων να συναντήσει στο περιθώριο της Συνόδου BRICS τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν, ενώ στις 28 Ιούλη θα μεταβεί στη Ζάμπια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ