Σάββατο 29 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΔΙΩΞΗ κατά του «Ρ»
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
Η δέουσα απάντηση στο νέο του «άθλο»

Αμεση ήταν η αντίδραση των κομμουνιστών του Πειραιά στη νέα δίωξη κατά του «Ριζοσπάστη». Τον καινούριο εκσυγχρονιστικό «άθλο» του υπουργού διώξεων και «Δικαιοσύνης» Ευάγγελου Γιαννόπουλου και της κατ' όνομα σοσιαλιστικής κυβέρνησης του Κώστα Σημίτη πληροφορήθηκε το Γραφείο της Επιτροπής Πόλης της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά του ΚΚΕ αργά προχτές το βράδυ. Ενεργώντας με σωστή κομμουνιστική ετοιμότητα, αποφάσισε να πραγματοποιηθεί εξόρμηση έξω από το σταθμό του ηλεκτρικού.

Η απόφαση του Γραφείου της ΚΟΠ υλοποιήθηκε χτες το πρωί. Στην εξόρμηση πήραν μέρος οικοδόμοι, ναυτεργάτες, νεολαίοι, αλλά και συνταξιούχοι. Μοίρασαν στον κόσμο φωτοτυπία του δημοσιεύματος του «Ρ», διακίνησαν φύλλα της εφημερίδας του ΚΚΕ και με ντουντούκα πληροφορούσαν τους διερχόμενους για τη δίωξη που επιχειρεί η κυβέρνηση σε βάρος των κομμουνιστών.

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν θετική. Οι περισσότεροι εκφράστηκαν με διόλου κολακευτικά λόγια για τον υπουργό Δικαιοσύνης, ενώ τα φύλλα του «Ρ» έγιναν ανάρπαστα. Οι εργαζόμενοι, έστω και με το ένστικτο, αντιλαμβάνονται ότι όταν αρχίζουν να διώκονται οι κομμουνιστές, τότε πλησιάζουν δύσκολες μέρες για όλους. Καταλαβαίνουν ότι η κυβερνητική επιχείρηση φίμωσης του ΚΚΕ είναι η αρχή για λήψη μέτρων σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Η ενημέρωση των Πειραιωτών από την ΚΟΠ για τη νέα δίωξη κατά του «Ρ» συνεχίστηκε από τα μεγάφωνα των Γραφείων της Οργάνωσης στην πλατεία Κοραή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ