Σάββατο 29 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΑΡΤΑ
Στις 2 του Φλεβάρη το αγροτικό συλλαλητήριο

Αγροτικό συλλαλητήριο οργανώνει την Τετάρτη 2Φλεβάρη η ΟμοσπονδίαΑγροτικώνΣυλλόγων (ΟΑΣ) Ν.Αρτας μαζί με τους φορείς του νομού, απαιτώντας να δοθεί άμεσα λύση στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος της περιοχής.

Η ΟΑΣ Αρτας καλεί όλους τους αγρότες του νομού να συμμετάσχουν μαζικά στη συγκέντρωση, που θα γίνει στις 10 το πρωί στην πλατεία Κιλκίς, δηλώνοντας αγωνιστικά την αντίθεσή τους στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης: «Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια αντοχής και υπομονής. Εφτασε η στιγμή μαζικά και δυναμικά να ξεσηκωθούμε και να αντισταθούμε σ' αυτή την κατάσταση, που μεθοδευμένα και σχεδιασμένα μας οδηγεί στον αφανισμό. Υπάρχουν τα περιθώρια και οι δυνατότητες να αλλάξει η σημερινή τραγική κατάσταση της αγροτιάς. Είναι στο χέρι μας να την αντιστρέψουμε», τονίζει στο κάλεσμά της.

Ολες αυτές τις μέρες κλιμάκια της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αρτας, με επικεφαλής τον πρόεδρο, ΝίκοΓιαννούλη, περιοδεύουν στα χωριά του νομού, πραγματοποιούν ενημερωτικές συσκέψεις και συζητήσεις και καλούν όλο τον αγροτικό κόσμο να πάρει την υπόθεση στα χέρια του και να διεκδικήσει την επιβίωσή του. Και αναφερόμενη στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες του νομού, η ΟΑΣ Αρτας επισημαίνει στο κάλεσμά της: «Τα εσπεριδοειδή σαπίζουν απούλητα στα χωράφια. Η ελαιοκαλλιέργεια, με τις απαράδεκτες τιμές και με την ασυδοσία των εμπόρων και μεσαζόντων, "σβήνει". Τα χρέη στην ΑΤΕ με τους τοκογλυφικούς όρους και τα πανωτόκια μάς οδήγησαν στην οικονομική καταστροφή. Οι ανεξέλεγκτες και ύποπτης προέλευσης εισαγωγές αγροτικών, κτηνοτροφικών και πτηνοτροφικών προϊόντων δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για καλύτερες μέρες».

Παράλληλα, σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Αρτας του ΚΚΕ υπογραμμίζει: «Τα προβλήματα δε λύνονται με τις ψευτοενισχύσεις και επιδοτήσεις, αλλά με την πραγματική στήριξη του αγροτικού τομέα. Με τον καθορισμό τιμών, που να υπερκαλύπτουν το κόστος παραγωγής, την προγραμματισμένη και καλά οργανωμένη εμπορία των αγροτικών προϊόντων, την προνομιακή στήριξη και λειτουργία των συνεταιρισμών και την πάταξη της ασυδοσίας των μεσαζόντων και εμπόρων». Γι' αυτό καλεί τους αγρότες της περιοχής, «στις εθνικές εκλογές, που σύντομα θα γίνουν, να μαυρίσουν με την ψήφο τους όλους εκείνους που συμφωνούν, βοηθούν και σιγοντάρουν το ξεκλήρισμά σας». Τους καλεί, επίσης, να δώσουν δυναμικό «παρών» στην κινητοποίηση της Τετάρτης και να διεκδικήσουν αγωνιστικά το δικαίωμα να ζήσουν στον τόπο τους ανθρώπινα και με αξιοπρέπεια.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μαζική σύσκεψη αγροτοκτηνοτρόφων στην Αρτα (2014-09-05 00:00:00.0)
Και ο Εβρος στα μπλόκα (2009-01-23 00:00:00.0)
Παγκινητοποίηση στις 10 Νοέμβρη (2004-10-26 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις παντού (1998-01-31 00:00:00.0)
Η κυβέρνηση δημεύει τρακτέρ! (1997-10-08 00:00:00.0)
Αγώνας κόντρα στο συμβιβασμό (1995-03-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ