Σάββατο 29 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΟΖΑΝΗ
Συνεχίζουν αποφασιστικά ενάντια στις συγχωνεύσεις σχολείων

Με παραστάσεις διαμαρτυρίας στη Νομαρχία και τους τοπικούς παράγοντες θα συνεχίσουν τις αντιδράσεις τους οι κάτοικοι του Δήμου Βελβεντού Κοζάνης, που αντιδρούν στην κατάργηση - συγχώνευση του Ενιαίου Λυκείου του Δήμου με αυτό των Σερβίων. Οι κάτοικοι δηλώνουν επίσης αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε ακόμη δυναμικότερες κινητοποιήσεις, αν δεν ανακληθεί η σχετική πρόταση που έχει συντάξει η υπηρεσία Β' βάθμιας Εκπαίδευσης σε συνεργασία με την αρμόδια Επιτροπή Παιδείας της Νομαρχίας Κοζάνης και με την οποία ζητά την κατάργηση 15 σχολείων.

Τα παραπάνω αποφάσισαν ομόφωνα κατά τη διάρκεια της Λαϊκής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Βελβεντού, το βράδυ της Πέμπτης, οι κάτοικοι του Δήμου. Στη συνέλευση παραβρέθηκε και αντιπροσωπεία της ΝΕ Κοζάνης του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Δημήτρη Χόλμπα, ο οποίος κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του επισήμανε πως οι καταργήσεις των σχολείων δεν είναι τίποτε περισσότερο από την εφαρμογή του αντιεκπαιδευτικού Νόμου 2525/98. Οπως επίσης δήλωσε στους κατοίκους ότι από την πλευρά το ΚΚΕ θα φέρει το ζήτημα των συγχωνεύσεων σχολείων της Κοζάνης ακόμη και στη Βουλή.

Προς το παρόν οι κάτοικοι έχουν συστήσει Συντονιστική Επιτροπή, όπου μετέχουν ο δήμαρχος Βελβεντού, ο Σύλλογος των καθηγητών του Ενιαίου Λυκείου, το 15μελές Συμβούλιο των μαθητών, όπως επίσης και μαζικοί τοπικοί φορείς, προκειμένου να συντονίσουν παραπέρα τις κινητοποιήσεις τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ