Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΥΡΙΝΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
ΕΚ ΠΑΤΡΑΣ
Πρωτοβουλίες με επίκεντρο τα απαραίτητα μέτρα για την πυρασφάλεια

Σε παρεμβάσεις - συναντήσεις με αφορμή τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική αλλά και την ανάγκη για μέτρα πυροπροστασίας στην περιοχή της Αχαΐας προχώρησε τις προηγούμενες μέρες το Εργατικό Κέντρο Πάτρας. Συγκεκριμένα, αντιπροσωπεία της διοίκησής του συναντήθηκε με τον διοικητή της Πυροσβεστικής στην Αχαΐα αλλά και με τη δημοτική αρχή, καθώς η τελευταία εμπλέκεται στο πλαίσιο της Πολιτικής Προστασίας. Οι παρεμβάσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες με αρμόδιους φορείς.

Το Εργατικό Κέντρο προχωρά σε συγκρότηση ομάδων πυρασφάλειας, που σε συνεννόηση με τους εμπλεκόμενους φορείς «θα συμβάλουν ώστε να προστατευτούν οι δασικές περιοχές και εκτάσεις της περιοχής». Καλεί όλα τα σωματεία, τους εργαζόμενους, τους ανέργους «να αναλάβουν τώρα πρωτοβουλία, για την προστασία του φυσικού πλούτου και της λαϊκής περιουσίας, μαζί με την άμεση διεκδίκηση μέτρων πρόληψης και πυροπροστασίας».

Στην ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο σημειώνει ανάμεσα σε άλλα: «Η κυβέρνηση, οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς και οι περιφέρειες γνωρίζουν με λεπτομέρειες τις ανεπάρκειες στο προσωπικό, στα μέσα και στις υποδομές, που απαιτούνται για την πρόληψη και την άμεση αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων (...) Είναι φανερό πως σήμερα δεν επιλέγονται και δεν υλοποιούνται δαπάνες για την πυροπροστασία και την ενίσχυση της Πυροσβεστικής, δεν υλοποιούνται γιατί όλα αυτά αποτελούν κόστος χωρίς προσδοκώμενα κέρδη. Ετσι μετρούν οι κυβερνώντες τη ζωή και την περιουσία των εργαζομένων».

Το Εργατικό Κέντρο διεκδικεί:

-- Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην Πυροσβεστική, ώστε να καλυφθούν οι πραγματικές κενές θέσεις και στην περιοχή. Εξοπλισμός των πυροσβεστικών υπηρεσιών με σύγχρονα τεχνικά και πτητικά μέσα, νέες υποδομές.

-- Μονιμοποίηση, με σταθερές εργασιακές σχέσεις, όλων των 5ετούς θητείας και συμβασιούχων πυροσβεστών.

-- Αναβάθμιση σε προσωπικό και τεχνικά μέσα του Πυροσβεστικού Σταθμού στη ΒΙΠΕ Πατρών, ώστε να μπορεί να καλύπτει με επάρκεια τις ανάγκες μιας μεγάλης βιομηχανικής περιοχής. Ταυτόχρονα, να ενισχυθούν όλες οι υπηρεσίες της περιοχής.

-- Μέτρα πρόληψης, σχεδιασμού και εκκένωσης όλων των κατοικημένων περιοχών, δημιουργία και συντήρηση των ήδη υπαρχουσών αντιπυρικών ζωνών. Η περιφέρεια και οι αρμόδιες υπηρεσίες να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα πυροπροστασίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πυροσβεστικό σταθμό με έξοδά τους έφτιαξαν οι κάτοικοι (2022-08-04 00:00:00.0)
Απαιτεί άμεση κάλυψη των αναγκών πυροπροστασίας (2022-06-08 00:00:00.0)
Κάλεσμα για λαϊκή επαγρύπνηση (2021-07-30 00:00:00.0)
Ενίσχυση της στρατιωτικοποίησης και του κατασταλτικού προσανατολισμού της Πυροσβεστικής (2020-01-04 00:00:00.0)
Ενίσχυση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για να δυναμώσει ο αγώνας για μέτρα προστασίας του λαού και του περιβάλλοντος (2019-03-02 00:00:00.0)
Περιοδεία στις πληγείσες περιοχές της Καλαμπάκας (2012-08-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ