Σάββατο 4 Αυγούστου 2018 - Κυριακή 5 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΜΗΜΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Μήνυμα στο ΑΚΕΛ για το θάνατο του Χρ. Κουρτελλάρη

Το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ με μήνυμα που απέστειλε στο ΑΚΕΛ εκφράζει τη θλίψη του για το θάνατο του σ. Χρίστου Κουρτελλάρη.

Σε αυτό σημειώνει:

«Αγαπητοί σύντροφοι,

Πληροφορηθήκαμε με θλίψη την είδηση του θανάτου του σ. Χρίστου Κουρτελλάρη, ιστορικού στελέχους του Κόμματός σας και βετεράνου αγωνιστή του λαϊκού κινήματος της Κύπρου. Εκ μέρους του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας (ΚΚΕ), λάβετε τα θερμά μας συλλυπητήρια για την απώλεια του σ. Κουρτελλάρη.

Ο σ. Χρίστος Κουρτελλάρης από πολύ νεαρή ηλικία συνδέθηκε με το εργατικό - λαϊκό κίνημα και με το Κομμουνιστικό Κόμμα Κύπρου. Κατατάχτηκε εθελοντής στην πάλη ενάντια στο ναζισμό - φασισμό, για χρόνια αγωνίστηκε από τις επάλξεις του αγροτικού κινήματος της Κύπρου, από υπεύθυνες θέσεις, έχοντας την ευθύνη του γενικού γραμματέα της Ενωσης Κυπρίων Αγροτών και για 4 θητείες ήταν βουλευτής Κερύνειας. Αναδείχτηκε σε ηγετικό στέλεχος του ΑΚΕΛ, μέλος της Κεντρικής του Επιτροπής και του Πολιτικού του Γραφείου.

Ο σ. Χρίστος Κουρτελλάρης με αταλάντευτη σταθερότητα πάλεψε για μία Κύπρο ενωμένη, ελεύθερη, χωρίς στρατούς κατοχής, για μια κοινωνία χωρίς την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο κι έδωσε μέχρι τέλους σταθερό "παρών" σε όλους τους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες προς όφελος της εργατικής τάξης και του λαού της χώρας σας.

Αγαπητοί σύντροφοι,

Σας παρακαλούμε να μεταβιβάσετε στους οικείους του τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια. Με συντροφικούς χαιρετισμούς».

  • Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης επίσης εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στο ΑΚΕΛ, στην Ενωση Κυπρίων Αγροτών (ΕΚΑ) και στους οικείους του Χρ. Κουρτελλάρη αποχαιρετώντας τον ως «ένα φωτεινό παράδειγμα επαναστάτη και εργάτη της κοινωνικής απελευθέρωσης».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ