Σάββατο 4 Αυγούστου 2018 - Κυριακή 5 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ
Πρόκληση η προβολή της ναζιστικής Χρυσής Αυγής

Η κυβέρνηση, με μεθοδικό, συστηματικό και προκλητικό τρόπο, ακολουθεί μια τακτική προσκλήσεων προς τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής σε εκδηλώσεις, παρελάσεις και ασκήσεις των Ενόπλων Δυνάμεων.

Πιο συγκεκριμένα, με ευθύνη της κυβέρνησης διοργανώθηκε περιοδεία, στις 6/12/2016, της Διαρκούς Επιτροπής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής στο Καστελόριζο, στη Ρω και τη Στρογγύλη. Σε αυτήν την επίσκεψη, η κυβέρνηση συμπεριέλαβε και χρυσαυγίτες βουλευτές, νομιμοποιώντας την παρουσία της, μαζί με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Στη συνέχεια, με συστηματικό τρόπο η κυβέρνηση δεν έχανε την ευκαιρία και καλούσε τη Χρυσή Αυγή με κάθε αφορμή, προκαλώντας το λαό και τη νεολαία. Κάλεσε μάλιστα τους ναζιστές, υποστηρικτές της χούντας των συνταγματαρχών, που ευθύνονται για τη διχοτόμηση της Κύπρου, στην τελετή παραλαβής λειψάνων πεσόντων στρατιωτικών κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974. Επίσης, η Χρυσή Αυγή καλείται για να παρακολουθεί ασκήσεις των Ενόπλων Δυνάμεων. Πρόσφατα, μάλιστα, η κυβέρνηση κάλεσε τη Χρυσή Αυγή στην τελετή μνήμης και τιμής στον σμηναγό Κ. Ηλιάκη στην Κάρπαθο, καθώς και στην επιθεώρηση του Στόλου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Οι ναζιστές συμμετέχουν προκλητικά στις δυνάμεις της Εθνοφυλακής. Η κυβέρνηση οφείλει εδώ και τώρα να τους απομακρύνει.

Δεν έχουν καμία σχέση με τα ιδανικά και τις αξίες του λαού μας, που πολέμησε τους κατακτητές και τους συνεργάτες τους.

Ολα τα παραπάνω ενθαρρύνουν τους ναζιστές, οι οποίοι αξιοποιούν κάθε είδους αφορμή για να εμφανίζονται στο λαό και να νομιμοποιούν την παρουσία τους. Η Χρυσή Αυγή δεν κρύβει τις θέσεις της για τον αντιλαϊκό ρόλο που θέλει να διαδραματίσουν οι Ενοπλες Δυνάμεις στην εσωτερική ζωή της χώρας. Τα παραπάνω δεν είναι άσχετα με την προκλητική ομιλία στη Βουλή, του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Μπαρμπαρούση. Με περίσσιο θράσος κάλεσε τις Ενοπλες Δυνάμεις να κάνουν πραξικόπημα, με αφορμή τη συμφωνία της κυβέρνησης με τα Σκόπια. Δεν είπαν όμως κουβέντα για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Επίσης, η Χρυσή Αυγή είναι αντίθετη με την καθιέρωση του δικαιώματος του συνδικαλισμού στις Ενοπλες Δυνάμεις και με προκλητικό τρόπο απαιτεί την κατάργησή του.

Η κυβέρνηση, με τις προσκλήσεις στους ναζί σε εκδηλώσεις των Ενόπλων Δυνάμεων, εφαρμόζει πολιτική που αντικειμενικά συμβάλλει στη νομιμοποίηση της παρουσίας των ναζιστών - υπόδικων εγκληματιών. Εξισώνει στην πράξη τη Χρυσή Αυγή με όλα τα άλλα κόμματα και θεωρεί ότι εκφράζει ένα τμήμα του λαού μας.

Η κυβέρνηση κάνει πως δεν γνωρίζει ότι πρόκειται για ναζιστές, οπαδούς του Χίτλερ και των SS.

Οι ναζιστές της Χρυσής Αυγής, με όποιο πρόσωπο και αν εμφανίζονται, χρειάζονται μαζική απομόνωση από το λαό και το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το ΚΚΕ έχει καταθέσει στη Βουλή Ερώτηση, απαιτώντας να μην καλείται από την κυβέρνηση η Χρυσή Αυγή σε εκδηλώσεις των Ενόπλων Δυνάμεων και να φύγει από την Εθνοφυλακή.

Η κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει τώρα και να σταματήσει την κοροϊδία του λαού.


Γιάννης Γεωργίου Καπελούζος
Αντισμήναρχος ε.α.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ