Σάββατο 4 Αυγούστου 2018 - Κυριακή 5 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΥΡΙΝΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
Στους 88 έφτασαν οι νεκροί

Μία γυναίκα που νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του «Ευαγγελισμού» κατέληξε την Παρασκευή, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων από τις φονικές πυρκαγιές της Ανατολικής Αττικής στους 88, σύμφωνα τουλάχιστον με τα στοιχεία που δίνονται επίσημα και που είναι πολύ πιθανό να μην ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Πρόκειται για τη μητέρα του βρέφους ηλικίας μόλις έξι μηνών, που επίσης κατέληξε συνεπεία της φωτιάς στο Μάτι. Ωστόσο, 40 εγκαυματίες εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Αττικής, εκ των οποίων οι 9 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Ενα παιδί εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» σε καλή κατάσταση. Υπενθυμίζεται ότι ένα ακόμα άτομο εξακολουθεί να είναι δηλωμένο ως αγνοούμενο. Τέλος, μεταξύ των θυμάτων περιλαμβάνονται και δύο σοροί για τις οποίες υπάρχει γενετικό υλικό (DNA), αλλά δεν έχουν βρεθεί συγγενικά πρόσωπα να τις αναζητούν.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η κατάθεση των αιτήσεων από τους πυρόπληκτους σε Ανατ. Αττικής και Κινέτα για τη χορήγηση της έκτακτης εφάπαξ ενίσχυσης. Με βάση τα στοιχεία που δημοσιοποίησε την Παρασκευή το υπουργείο Υποδομών είχαν κατατεθεί συνολικά 1.761 αιτήσεις πυρόπληκτων, από τις οποίες οι 629 κατατέθηκαν στο δήμο Ραφήνας - Πικερμίου, οι 602 στο δήμο Μαραθώνα, οι 364 στο δήμο Μεγαρέων και οι υπόλοιπες 166 στο κεντρικό κτίριο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Τέλος, στη φυλακή οδηγήθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή ο 35χρονος που κατηγορείται ως υπαίτιος εμπρησμών στην περιοχή Ριζάρη στο δήμο Μαραθώνα κατά το χρονικό διάστημα από 26 έως 31 Ιούλη. Η εισαγγελία είχε ασκήσει ποινική δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα για εμπρησμό από πρόθεση που είχε ως αποτέλεσμα την έκθεση ανθρώπων σε κίνδυνο. Αντίγραφο της εν λόγω δικογραφίας συσχετίστηκε με την προκαταρκτική έρευνα που διεξάγει η Πυροσβεστική Υπηρεσία όσον αφορά στη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιούλη στην Ανατολική Αττική, προκειμένου να διερευνηθεί αν ο 35χρονος έχει σχέση και με αυτή.

Κάηκε το 70%

Χάρτη με λεπτομερή αποτίμηση της καταστροφής σε επίπεδο οικοδομικού τετραγώνου στο Μάτι μετά τη φονική πυρκαγιά, δημοσίευσε χτες το Κέντρο Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών BEYOND του Ινστιτούτου Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών & Τηλεπισκόπησης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η αναλυτική φωτο-ερμηνεία των αεροφωτογραφιών αυτών, οι οποίες ελήφθησαν δύο μέρες μετά την πυρκαγιά, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι από την καλυφθείσα έκταση ποσοστό επιφανείας της τάξης του 70% αντιστοιχεί σε πλήρως καμένες εκτάσεις, και της τάξης του 30% αντιστοιχεί σε μερικά ή μη καμένες εκτάσεις. Ο ορθοφωτοχάρτης καλύπτει συνολική έκταση 4.318 στρεμμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ