Τρίτη 7 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
Το επόμενο διάστημα οι αλλαγές στο Λύκειο

Αμέσως μετά τον Δεκαπενταύγουστο θα δοθούν στη δημοσιότητα από το υπουργείο Παιδείας οι αλλαγές στο Λύκειο και στο σύστημα πρόσβασης στην Ανώτατη Εκπαίδευση, όπως ανακοίνωσε χτες ο υπουργός Παιδείας σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση.

Ο Κ. Γαβρόγλου δεν αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα μέτρα, αλλά επανέλαβε πως «είμαστε μια χώρα χωρίς Γ' Λυκείου», όπου θα δοθεί και η έμφαση. Σύμφωνα πάντως με όσα έχουν ανακοινωθεί μέχρι τώρα, οι εγκύκλιες γνώσεις θα ολοκληρώνονται στη Β' Λυκείου και η τελευταία τάξη θα είναι ακόμα πιο προσανατολισμένη στην εισαγωγή στην Ανώτατη Εκπαίδευση.

Ο υπουργός μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στις συγχωνεύσεις ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης, με τις διαδικασίες να βρίσκονται σε εξέλιξη και στο διάστημα του καλοκαιριού, καθώς η κυβέρνηση συνεχίζει την αναδιαμόρφωση του χάρτη σύμφωνα με τις μνημονιακές δεσμεύσεις και τους σχεδιασμούς για στενότερη σύνδεση της Ανώτατης Εκπαίδευσης με τους στόχους της περιφερειακής και κλαδικής ανάπτυξης. Οπως ανακοίνωσε, θα επισκεφτεί τις επόμενες μέρες Τρίκαλα, Καρδίτσα, Λάρισα, Βόλο και Λαμία, στο πλαίσιο της συζήτησης του σχεδίου συνεργιών μεταξύ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ΤΕΙ Θεσσαλίας και ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας. Το προηγούμενο διάστημα, κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου για τις συγχωνεύσεις σε Ηπειρο και Ιόνιο, ο υπουργός είχε δηλώσει στη Βουλή πως το επόμενο βήμα θα είναι να έρθει το Σεπτέμβρη στη Βουλή ένα νομοσχέδιο για το Πανεπιστήμιο Αθηνών και για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Στην ίδια συνέντευξη, ο Κ. Γαβρόγλου ανέφερε πως υπάρχουν σκέψεις που επεξεργάζεται το υπουργείο για έναρξη των μαθημάτων στα σχολεία στις 9 το πρωί και ολοκλήρωση των μαθημάτων 45 λεπτά αργότερα το μεσημέρι, διευκρινίζοντας πάντως πως δεν είναι κάτι που μπορεί να γίνει από αυτό το Σεπτέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ