Τρίτη 7 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
«Παλεύουμε για ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών μας»

Σχόλιο για τις συγχωνεύσεις του ΤΕΙ Ηπείρου με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και του ΤΕΙ Ιόνιων Νήσων με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Στις συγχωνεύσεις του ΤΕΙ Ηπείρου με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και του ΤΕΙ Ιόνιων Νήσων με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο αναφέρεται το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών. Το ΜΑΣ καλεί τους φοιτητές και σπουδαστές των Ιδρυμάτων να μπουν αποφασιστικά μπροστά στην οργάνωση του αγώνα τους για ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών, για δουλειά με δικαιώματα, τονίζοντας τα εξής:

«Μετά την ψήφιση του νόμου για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής πριν από μερικούς μήνες, ψηφίστηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο που έφερε η κυβέρνηση σε σχέση με τη συγχώνευση του ΤΕΙ Ηπείρου με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και του ΤΕΙ Ιόνιων Νήσων με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Οι φοιτητές και οι σπουδαστές, αναγνωρίζοντας την αυτονόητη ανάγκη αναβάθμισης των σπουδών μας, όλο το προηγούμενο διάστημα διεκδικήσαμε να αυξηθεί η κρατική χρηματοδότηση στο ύψος των σύγχρονων αναγκών μας, να περιέχεται όλη η απαραίτητη γνώση για το επάγγελμά μας στο πτυχίο, να υπάρχει ένα πτυχίο ανά επιστημονικό αντικείμενο, το οποίο και να αποτελεί τη μοναδική προϋπόθεση για δουλειά με δικαιώματα πάνω στο αντικείμενο που σπουδάζουμε.

Οι δίκαιες διεκδικήσεις μας όχι μόνο δεν καλύπτονται, αλλά βρίσκουν απέναντι το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε. Τα κριτήρια με τα οποία διαμόρφωσε και θα εφαρμόσει το νομοσχέδιο η κυβέρνηση δεν έχουν να κάνουν με τις ανάγκες των φοιτητών και του λαού. Οι αλλαγές αυτές έρχονται να εξυπηρετήσουν την προσαρμογή των σχολών μας ως προς τη δομή και το περιεχόμενό τους με τις ανάγκες της κερδοφορίας των μεγαλοεπιχειρηματιών των κλάδων που ιεραρχούνται στις συγκεκριμένες περιοχές, με την ανάπτυξη της Ερευνας να είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα τους. Αυτά, την ώρα που θα παραμείνουν οι μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, η υποχρηματοδότηση, η άθλια κατάσταση που απορρέει από αυτά στη φοιτητική μέριμνα. Παράλληλα εντείνεται η κατηγοριοποίηση Ιδρυμάτων, πτυχίων και αποφοίτων, με την ίδρυση διετών προγραμμάτων, ενώ η κυβέρνηση διατηρεί και ενισχύει καθημερινά τον εργασιακό μεσαίωνα που περιμένει τους αποφοίτους.

Καλούμε τους φοιτητές και σπουδαστές της Ηπείρου και του Ιονίου σε επαγρύπνηση! Να μπουν αποφασιστικά μπροστά στην οργάνωση του αγώνα τους κόντρα στα σχέδια κυβέρνησης - ΕΕ - μεγαλοεπιχειρηματιών, για ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών μας, για δουλειά πάνω στο αντικείμενό μας με σύγχρονα δικαιώματα!».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διεκδίκησαν πραγματική αναβάθμιση των σπουδών (2018-02-27 00:00:00.0)
Οχι στο «χάρτη» του «Πανεπιστημίου ΑΕ» (2013-02-03 00:00:00.0)
Με νέες δυνάμεις στην πάλη (2012-11-13 00:00:00.0)
Ανάγκη η δωρεάν στέγαση για όλους τους φοιτητές (2011-11-11 00:00:00.0)
Με όλες τις δυνάμεις για την κλιμάκωση της πάλης (2006-06-07 00:00:00.0)
Κοινός ο αγώνας σπουδαστών και φοιτητών (2001-02-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ