Τρίτη 23 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συνεχίζεται ο αγώνας ενάντια στα «λευκά κελιά»

Εκδήλωση αλληλεγγύης σήμερα το βράδυ στα Προπύλαια

Ενας χρόνος συμπληρώθηκε στις 20 του Οκτώβρη, από την έναρξη του αγώνα των πολιτικών κρατουμένων της Τουρκίας ενάντια στα φυλακές «τύπου F», τα γνωστά σε όλους «λευκά κελιά», στα οποία οι στρατοκράτες της Αγκυρας με τη συμπαράσταση των ΗΠΑ και της ΕΕ προσπαθούν να καταστείλουν τη γενναία αντίσταση των αριστερών και άλλων αγωνιστών της χώρας.

Μέχρι σήμερα, από την έναρξη της απεργίας πείνας μέχρι θανάτου έχουν θυσιαστεί 73 μάρτυρες, ενώ δεκάδες άλλοι πολιτικοί κρατούμενοι παρουσιάζουν σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως απώλεια μνήμης, βλάβες στο κεντρικό νευρικό σύστημα, αλλά δεν έχουν χάσει την αποφασιστικότητά τους. Αντίθετα, και έβδομη ομάδα κρατουμένων ξεκίνησε τον αγώνα.

Με αφορμή αυτήν τη μέρα η «Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς Κρατούμενους στην Τουρκία και στο Κουρδιστάν» πραγματοποίησε χτες το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου στα Προπύλαια του Πανεπιστήμιου Αθήνας, θέλοντας να ευχαριστήσει τον ελληνικό λαό για τη συμπαράσταση που δείχνει απέναντι στους Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές, αλλά και να καλέσει την ελληνική κυβέρνηση να συμπαραταχτεί με το κοινό αίσθημα της χώρας. «Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να συμπαραταχτεί με τον δίκαιο αγώνα των λαών της Τουρκίας για ειρήνη, ανεξαρτησία, δημοκρατία, γιατί αυτό ταιριάζει στην ελληνική ιστορία που ο λαός της πάντα αγωνιζόταν για τα ίδια ιδανικά», τόνισαν οι εκπρόσωποι της Επιτροπής. Ακόμη υπογράμμισαν ότι, «ο αρχιτέκτονας των λευκών κελιών είναι ο ίδιος ο ιμπεριαλισμός, ο οποίος με τις σφαγές, τα βασανιστήρια, τις εξαφανίσεις και την απομόνωση στα λευκά κελιά προσπαθεί να πατάξει όσους αντιστέκονται στην τυραννία του».

Επίσης, στη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου καταγγέλθηκε η στάση που τηρεί η ελληνική κυβέρνηση απέναντι σε πολιτικούς πρόσφυγες από την Τουρκία, οι οποίοι πολλές φορές αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της απέλασης, που γι' αυτούς σημαίνει θάνατος. Σήμερα, στα κρατητήρια της Χίου βρίσκονται τρεις Τούρκοι με την κατηγορία της κατασκοπίας σε βάρος της Ελλάδας - κατηγορία την οποία οι εκπρόσωποι της Επιτροπής καταγγέλλουν ως παντελώς ανυπόστατη και αναληθή - ένας ακόμη Κούρδος πολιτικός πρόσφυγας ο Σεφτέκ Γκιουλντάζ βρίσκεται στα κρατητήρια της Μυτιλήνης με τον κίνδυνο της απέλασης, ενώ καταγγέλθηκε και η δολοφονία Κούρδου αγωνιστή το περασμένο καλοκαίρι, ενώ νοσηλευόταν σε κλινική της Αθήνας.

Σήμερα, η Επιτροπή Αλληλεγγύης διοργανώνει εκδήλωση διαμαρτυρίας στις 7 μ.μ. στα Προπύλαια με σύνθημα «Οχι στα Λευκά Κελιά - Οχι στον πόλεμο» καλώντας όλους τους εργαζόμενους και τους δημοκρατικούς πολίτες της Αθήνας να συμμετάσχουν μαζικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ