Τρίτη 23 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
Κυβερνητικά ημίμετρα

Η εκπαίδευση ενηλίκων μεταναστών στην ελληνική γλώσσα αποτελεί την προτεραιότητα του υπουργείου Παιδείας μέχρι το 2006, όπως ανακοίνωσε χτες ο υφυπουργός Παιδείας Φιλ. Πετσάλνικος, κηρύσσοντας την έναρξη του σεμιναρίου «Ενσωμάτωση μεταναστών» που ξεκίνησε χτες. Ο υφυπουργός Παιδείας παρουσίασε τις παρεμβάσεις του υπουργείου Παιδείας στο ζήτημα της εκπαίδευσης των μεταναστών σαν να πρόκειται για... διαφορετική κυβέρνηση από εκείνη που μόλις πριν κάποιους μήνες ύψωνε νέους φραγμούς στην είσοδο των μεταναστών στην εκπαίδευση με το περίφημο νομοσχέδιο για τους μετανάστες.

Ο υφυπουργός αναφέρθηκε χτες στην ύπαρξη 24 διαπολιτισμικών σχολείων, 500 τάξεων υποδοχής και 700 φροντιστηριακών τμημάτων για την εντατική διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας, καθώς και στον διορισμό 150 εκπαιδευτικών σε μεγάλες σχολικές μονάδες, με μεγάλη ετερογένεια στη σύνθεση των μαθητών. Οπως προκύπτει και από τα ίδια τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, τα παιδιά των μεταναστών συγκροτούν ένα σημαντικό ποσοστό ανάμεσα στους μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα, το σχολικό έτος 2000 φοιτούσαν στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση 65.546 και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση 16.475 αλλοδαποί και παλιννοστούντες μαθητές.

Το σεμινάριο συνδιοργανώνεται από τα υπουργεία Παιδείας, Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δικαιοσύνης και από την ολλανδική πρεσβεία στην Ελλάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ