Τρίτη 23 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΥΓΕΙΑ
Ανεξίτηλα τα σημάδια του πολέμου στα παιδιά

Προβλήματα στην ψυχική υγεία των παιδιών, με σημαντικές επιπτώσεις στη μετέπειτα ζωή τους, δημιουργούν οι εικόνες καταστροφής που προσλαμβάνουν καθημερινά από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και η αίσθηση ανησυχίας και ανασφάλειας που μεταφέρεται σε αυτά από τους γονείς τους.

Την παραπάνω επισήμανση έκαναν ειδικοί επιστήμονες, κατά τη διάρκεια συνεδρίου που πραγματοποίησε το περασμένο Σαββατοκύριακο το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού με θέμα: «Υγεία του Παιδιού: Νέες συνθήκες, νέες ανάγκες».

Στο συνέδριο τονίστηκε, επίσης, ότι τα επόμενα χρόνια, μετά την εξέλιξη της Γενετικής, θα λάβει νέες διαστάσεις ο τρόπος αντιμετώπισης των συγγενών ανωμαλιών. Ηδη, τα αποτελέσματα από τον προληπτικό έλεγχο νεογνών που εφαρμόζεται περίπου εδώ και μια δεκαετία είναι εντυπωσιακά και η περαιτέρω εξέλιξη των διαγνωστικών μεθόδων θα οδηγήσει σε εξάλειψη πολλών προβλημάτων υγείας. Ο προληπτικός έλεγχος των νεογνών που εφαρμόζεται την 3η - 4η μέρα ζωής έχει ως σκοπό τον εντοπισμό των τυχόν νόσων και την άμεση έναρξη θεραπείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ