Τρίτη 23 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Λείπουν καθηγητές και αίθουσες στα ΤΕΕ του νομού
  • Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Δ. Τσιόγκα
  • Στο ΑΣΕΠ ρίχνει τις ευθύνες ο αρμόδιος υφυπουργός

Σαν να μην έφτανε το γεγονός ότι τα Τεχνικά Επαγγελματικά Εκπαιδευτήρια χρησιμοποιούνται ως αποθήκη για να «στοιβάζονται» οι μαθητές που διώχνονται βίαια από το Λύκειο, αντιμετωπίζουν και σοβαρές ελλείψεις σε βιβλία, αίθουσες και καθηγητές.

Χαρακτηριστική είναι και η περίπτωση της Λάρισας, όπου, όπως ανέφερε χτες σε Επίκαιρη Ερώτησή του ο βουλευτής του ΚΚΕ Δ. Τσιόγκας, λείπουν και εργαστήρια και καθηγητές, ενώ οι μαθητές αναγκάζονται να αγοράζουν πολλά από τα βιβλία τους.

Τις ελλείψεις παραδέχτηκε έμμεσα και ο υφυπουργός Παιδείας, Φ. Πετσάλνικος, παρόλο που στην απάντησή του, παραθέτοντας διάφορους αριθμούς, προσπάθησε να εμφανίσει μια διαφορετική εικόνα.

Είπε ότι στην πόλη της Λάρισας χτίστηκαν κτίρια για τα ΤΕΕ και τα Σχολικά Επαγγελματικά Κέντρα και κάτι ανάλογο έγινε και στην Ελασσόνα και στον Τύρναβο, ενώ έγκαιρα διανεμήθηκαν και τα βιβλία.

Παραδέχτηκε όμως ότι υπάρχουν ελλείψεις εκπαιδευτικών, κυρίως σε τεχνικές ειδικότητες, αλλά τις απέδωσε σε καθυστέρηση του ΑΣΕΠ να εκδώσει τον σχετικό πίνακα διοριστέων. Εκτίμησε δε ότι τα κενά αυτά θα καλυφθούν μέσα στις επόμενες μέρες, λέγοντας ότι «υπάρχουν προβλήματα» και προσθέτοντας ότι «έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε».

Ο Δ. Τσιόγκας παρατήρησε ότι για την άσχημη κατάσταση που επικρατεί στα ΤΕΕ υπεύθυνη είναι η αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης και είπε ότι τις υπάρχουσες ελλείψεις τις παραδέχτηκε και ο ίδιος ο υφυπουργός. Κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι καλλιέργησε αυταπάτες στους μαθητές για τα ΤΕΕ λέγοντας ότι εκεί θα μάθουν μία τέχνη, αλλά στην πραγματικότητα τους πέταξε έξω από τα σχολεία και τους οδήγησε στα διαλυμένα ΤΕΕ.

Ο βουλευτής είπε ότι μόνο στη Λάρισα για 4.000 μαθητές υπάρχουν 133 κενές θέσεις καθηγητών σε ειδικότητες όπως η πληροφορική, η κομμωτική, η νοσηλευτική κ.ά. Επίσης, λείπουν τα αντίστοιχα εργαστήρια και οι απαραίτητες αίθουσες καθώς υπάρχουν ΤΕΕ που λειτουργούν απόγευμα σε κτίρια που το πρωί χρησιμοποιούνται από γυμνάσια. Ζήτησε, τέλος, τη γενναία χρηματοδότηση και την αναβάθμιση της τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης για να εξαλειφθεί το σημερινό απερίγραπτο χάλι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ