Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κι άλλα αμερικανικά μαχητικά στη Λάρισα

Ενα ζεύγος αεροσκαφών «F-22 Raptor» της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ αναμένεται να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της 110 Πτέρυγας Μάχης στη Λάρισα. Πρόκειται για μαχητικά αεροσκάφη πέμπτης γενιάς, «αόρατα» («χαμηλής παρατηρησιμότητας»), που τη στιγμή αυτή αποτελούν την αιχμή του δόρατος της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα «Ελευθερία» που δημοσιεύει την είδηση, τα δύο αμερικανικά μαχητικά, με συνοδά αεροσκάφη, θα αξιοποιήσουν το αεροδρόμιο της Λάρισας προκειμένου να σταθμεύσουν για λίγες ώρες κατά τη διέλευσή τους και όχι στο πλαίσιο κάποιας άσκησης.

Ομως, η παρουσία τους στην 110 Πτέρυγα Μάχης δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαία, με δεδομένη τη βούληση της ελληνικής κυβέρνησης να επεκτείνει τη «στρατηγική συνεργασία της χώρας μας με τις ΗΠΑ, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, αλλά και της λειτουργίας ενός ισχυρού άξονα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου», όπως είχε δηλώσει ο υπουργός Αμυνας, Πάνος Καμμένος, στη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του, μαζί με τον Αμερικανό πρέσβη στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, και την ηγεσία του ΓΕΕΘΑ και του ΓΕΑ, στην 110 Πτέρυγα Μάχης, στη Λάρισα.

Να υπενθυμίσουμε ότι στην ίδια Πτέρυγα Μάχης έχουν εγκατασταθεί και δύο αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη «MQ-9 Reaper» («θεριστές»), τα οποία επιχειρούν με απόρρητες αποστολές προς τα νότια της χώρας μας. Τα αμερικανικά κατασκοπευτικά εγκαταστάθηκαν στη Λάρισα στο πλαίσιο της συμφωνίας Ελλάδας - ΗΠΑ περί συνεκπαίδευσης με τα ελληνικά μη επανδρωμένα «Πήγασος». Η συμφωνία παραμονής λήγει στα τέλη Αυγούστου, αλλά επίκειται νέα συμφωνία για 6μηνη παράταση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ