Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Να δοθούν αποζημιώσεις για ζημιές στις καλλιέργειες

Να δοθούν αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ στους αγρότες για τις ζημιές στις καλλιέργειες που προκαλούν τα αγριογούρουνα ζητά η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Τρικάλων «Η Ανοιξη», κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι κοροϊδεύει τους παραγωγούς με τις ανακοινώσεις της για την αντιμετώπιση αυτού του σοβαρού προβλήματος.

Αναφερόμενη η Ομοσπονδία στη «λύση» που προβάλλει το αρμόδιο υπουργείο, καταρχάς με την εκδίωξη και στη συνέχεια με το κυνήγι των αγριογούρουνων μέσω της συγκρότησης συνεργείων - ομάδων κυνηγών, σημειώνει ότι πρόκειται για μια σχετικά πολύπλοκη διαδικασία στην οποία θα εμπλέκονται αρκετοί φορείς υπό το συντονισμό της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, με αποτέλεσμα να υπάρχουν αμφιβολίες αν και κατά πόσο θα λειτουργήσει, ενώ είναι ακόμη αδιευκρίνιστο από πού θα προέλθει η χρηματοδότηση.

«Το σίγουρο πάντως είναι ότι δεν προβλέπεται να δοθεί καμιά αποζημίωση για τις καταστροφές που έχουν υποστεί οι αγρότες από την επέλαση των αγριόχοιρων», επισημαίνει η Ομοσπονδία. «Η ζημιά έχει γίνει και θα γίνει ακόμη μεγαλύτερη μέχρι να εφαρμοστούν - αν εφαρμοστούν - τα περιβόητα μέτρα της κυβέρνησης. Μ' αυτήν την καταστροφή τι θα γίνει; Το πετρέλαιο που κάψαμε, το νερό που ρίξαμε, τα σπόρια, τα λιπάσματα, τα χρήματα που πληρώσαμε για την ασφάλιση της παραγωγής στον ΕΛΓΑ, ο οποίος δεν προβλέπει αποζημίωση, ποιος θα τα πληρώσει;».

Και καταλήγει η ανακοίνωση: «Μα πόση κοροϊδία ακόμη; Τι άλλο θα μας πείτε; Αφού μας έχετε φτωχοποιήσει, μήπως σκοπεύετε να μας στείλετε στο κοινωνικό παντοπωλείο να πάρουμε κανένα κομμάτι από το κρέας που θα μοιράσετε από το κυνήγι των αγριογούρουνων;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ