Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΟΑΕΔ
Διεκδικούν δεδουλευμένα και θέσεις εργασίας

Παρέμβαση στο υπουργείο Εργασίας έγινε χτες από εργαζόμενους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στην καθαριότητα των κτιρίων του ΟΑΕΔ, που είναι απλήρωτοι και με αβέβαιο το μέλλον των θέσεων εργασίας τους, ως αποτέλεσμα της διένεξης ανάμεσα στον Οργανισμό και εργολαβική εταιρεία. Αντιπροσωπεία των εργαζομένων συναντήθηκε με εκπρόσωπο του γραφείου του γενικού γραμματέα του υπουργείου, στον οποίο εξέθεσε τα προβλήματα και αιτήματα των εργαζομένων. Στην παρέμβαση συμμετείχε στέλεχος του ΠΑΜΕ, εκλεγμένο στη διοίκηση του ΕΚΑ.

«Οι εργαζόμενοι να μην εφησυχάσουν. Να είναι σε ετοιμότητα και για άλλες παρεμβάσεις για την επίλυση των άμεσων και ζωτικών προβλημάτων τους», τονίζει το ΠΑΜΕ.

Υπενθυμίζεται ότι 478 εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν τους προηγούμενους μήνες από τον ΟΑΕΔ για τις ανάγκες καθαρισμού των κτιρίων του με οχτάμηνες συμβάσεις τετράωρης απασχόλησης, βρίσκονται απλήρωτοι και στον «αέρα». Εργολαβική εταιρεία προσέφυγε στη Δικαιοσύνη με αποτέλεσμα να αποσπάσει δικαστικές αποφάσεις που «παγώνουν» τη διαδικασία των προσλήψεων των εργαζομένων. Στο φόντο αυτό, το Ελεγκτικό Συνέδριο αρνείται να θεωρήσει το χρηματικό ένταλμα πληρωμής των εργαζομένων, που παραμένουν απλήρωτοι από τον Ιούνη, ενώ κινδυνεύουν να επιστρέψουν στην ανεργία πριν ακόμα παρέλθουν οι λιγοστοί μήνες δουλειάς που προέβλεπαν οι συμβάσεις τους.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν: Να πληρωθούν τώρα τα δεδουλευμένα. Να συνεχιστεί η εργασία τους. Η διένεξη ανάμεσα στον ΟΑΕΔ και στον πρώην εργολάβο να λυθεί από το υπουργείο Εργασίας και τη διοίκηση του Οργανισμού. Να γίνουν άμεσα παρεμβάσεις στο Ελεγκτικό Συνέδριο, το οποίο δεν υπογράφει τα εντάλματα για την πληρωμή των δεδουλευμένων τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ