Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Χρυσό η Στεφανίδη, ασημένιο η Κυριακοπούλου

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Κατερίνα Στεφανίδη στον τελικό του άλματος επί κοντώ, ξεπερνώντας τα 4,85 μ., με την Νικόλ Κυριακοπούλου να είναι δεύτερη με 4,80 μ., μετά από έναν φανταστικό τελικό.

Η Κατερίνα Στεφανίδη και η Νικόλ Κυριακοπούλου κατάφεραν κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ ξανά από Ελληνες αθλητές στην ιστορία των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων. Οι δύο Ελληνίδες αθλήτριες μετέτρεψαν τον τελικό του επί κοντώ σε ελληνική μονομαχία και άφησαν άφωνη όλη την Ευρώπη. Ηταν ένας μεγάλος τελικός που κρίθηκε σε πολύ μεγάλα ύψη, με τις δύο αθλήτριες να είναι σε καταπληκτική μέρα.

Αμφότερες ξεπέρασαν τα 4,80 μ. και όλα κρίθηκαν στα 4,85 μ. Εκεί, με την τρίτη της προσπάθεια η Κατερίνα Στεφανίδη πέρασε τον πήχη και «καθάρισε» το χρυσό μετάλλιο. Η Νικόλ Κυριακοπούλου, που επέστρεψε στις μεγάλες διοργανώσεις μετά τη γέννηση της κόρης της, υπερέβαλε εαυτόν. Η 32χρονη αθλήτρια με δεύτερη επιτυχημένη προσπάθεια στα 4,80 μ. εξασφάλισε το ασημένιο μετάλλιο, ενώ ήταν η κορυφαία επίδοσή της για φέτος. Παράλληλα, η Στεφανίδη με το 4,85 έκανε νέο ρεκόρ αγώνων και ισοφάρισε την κορυφαία επίδοση φέτος στον κόσμο, που ανήκε στην Αντζέλικα Σιντόροβα. Την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε η Βρετανή Χόλι Μπράντσο, με άλμα στα 4,75 μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ