Σάββατο 11 Αυγούστου 2018 - Κυριακή 12 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Νέες δηλώσεις για τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς

Εντονη ήταν την Παρασκευή η αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας στις καταγγελίες του υπουργού Αμυνας Π. Καμμένου μέσα στη βδομάδα, ότι η σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που βρίσκονται υπό κράτηση τους τελευταίους 5,5 μήνες στις φυλακές της Αδριανούπολης ήταν προσχεδιασμένη.

Θυμίζουμε ότι στις αρχές της βδομάδας, σε συνέντευξή του, ο Π. Καμμένος είχε πει: «Θεωρώ ότι η σύλληψη των δύο στρατιωτικών ήταν προγραμματισμένη, προσχεδιασμένη και ήταν μία κίνηση την οποία είχαν ετοιμάσει οι τουρκικές Ενοπλες Δυνάμεις με εντολή του Ερντογάν, προκειμένου να δημιουργήσουν το περιβάλλον εκείνο για να κάνουν πράξη την ομηρία που θα οδηγούσε στη συναλλαγή με τους "8". Δεν θεωρώ ότι ήταν μία πράξη που έγινε κατά τύχη. Βρήκαν την ευκαιρία, μέσα σε μία νύχτα που είχε χιόνια, σε μία περιοχή δύσκολη, να κάνουν πράξη ένα προσχεδιασμένο σενάριο».

Αντιδρώντας στις δηλώσεις αυτές, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, Χαμί Ακσόι, δήλωσε πως «οι ισχυρισμοί του Ελληνα υπουργού Αμυνας, Πάνου Καμμένου, ότι η σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που κρατούνται στη χώρα μας, έγινε με τις οδηγίες του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας, είναι τα τελευταία παραδείγματα ανεύθυνων και επιπόλαιων συμπεριφορών».

Σύμφωνα μάλιστα με το κρατικό πρακτορείο «Anadolu», ο εκπρόσωπος υποστήριξε ότι η Τουρκία έχει δώσει στην ελληνική πλευρά τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τους λόγους της σύλληψης, προσθέτοντας: «Παρ' όλα αυτά, η προσπάθεια να διατηρηθεί το θέμα στην ατζέντα με συνεχείς, ανούσιους και αβάσιμους ισχυρισμούς θεωρείται μία προσπάθεια να στρέψει την προσοχή του ελληνικού κοινού σε άλλες πτυχές, η οποία δεν εκπληρώνει τις νόμιμες και νομικές προσδοκίες των φατριών της προσπάθειας πραξικοπήματος, που είναι ακόμα στην Ελλάδα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ