Σάββατο 11 Αυγούστου 2018 - Κυριακή 12 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ
Συνεχίζει τα εγκλήματα στη Γάζα

ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ.--

Νέο μπαράζ επιδρομών στη Λωρίδα της Γάζας πραγματοποίησε τις τελευταίες μέρες το Ισραήλ, προκαλώντας το θάνατο, μεταξύ άλλων, μίας 23χρονης εγκύου και της 18μηνης κόρης της.

Την Παρασκευή, στη μεθόριο των παλαιστινιακών εδαφών με το Ισραήλ, το θερμόμετρο της έντασης ξανανέβηκε, καθώς κατέκλυσαν την περιοχή χιλιάδες διαδηλωτές που διεκδικούν το δικαίωμα επιστροφής των προσφύγων στις εστίες τους. Ισραηλινοί ελεύθεροι σκοπευτές έκαναν και πάλι χρήση πυρός, σκοτώνοντας τουλάχιστον δύο άτομα (έναν 25χρονο νοσηλευτή και έναν 55χρονο διαδηλωτή). Από τα ισραηλινά πυρά τραυματίστηκαν πάνω από 170 άλλοι...

Η κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας είναι, σε κάθε περίπτωση, εκρηκτική. Κυρίως εξαιτίας του 11ετούς φονικού αποκλεισμού που έχουν επιβάλει οι ισραηλινές αρχές και ο οποίος επεκτείνεται και με τείχος στη θάλασσα, ύψους 7 μέτρων στα βόρεια σύνορα της Γάζας. Παράλληλα, δυνάμεις της κυβέρνησης του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου καλούν σε «ξεκαθάρισμα» της κατάστασης στη Λωρίδα της Γάζας, με κλιμάκωση της στρατιωτικής «δράσης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ