Σάββατο 29 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προεκλογικές φαμφάρες τα εγκαίνια του μετρό
ΜΕΤΩΠΟ ΠΑΛΗΣ για φτηνές και δημόσιες συγκοινωνίες

Το ΚΚΕ παρουσίασε χτες σε συνέντευξη Τύπου τις προτάσεις του για το μετρό της Αθήνας 

Οι προεκλογικές φιέστες και οι υπερφίαλοι πανηγυρικοί λόγοι που εκφωνήθηκαν στα χτεσινά εγκαίνια του μετρό, δεν μπόρεσαν να κρύψουν τα σοβαρά προβλήματα μιας κουτσουρεμένης πολυδιαφημιζόμενης κατασκευής.

Το ΚΚΕ, σε συνέντευξη του μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Σπ. Χαλβατζή, επισήμανε την αναγκαιότητα της συγκρότησης ενός μετώπου πάλης των εργαζομένων για την ανάπτυξη του κοινωνικού και ενιαίου χαρακτήρα των συγκοινωνιών, για τη χάραξη συγκοινωνιακής πολιτικής, για το συνολικό σχεδιασμό του δικτύου, ώστε να εξυπηρετούνται καλύτερα οι ανάγκες των κατοίκων και της πόλης.

Το ΚΚΕ απαιτεί και διεκδικεί δημόσιες συγκοινωνίες με φτηνό εισιτήριο. Για κυκλοφορία μέσων μαζικής μεταφοράς όλο το 24ωρο. Για να σταματήσει η υποβάθμιση του ελληνικού δημοσίου και η υποκατάστασή του από πολυεθνικές ή άλλες μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις. Για ουσιαστική αποκέντρωση των οικονομικών, κοινωνικών κλπ. δραστηριοτήτων, που είναι συγκεντρωμένες στο κέντρο της πόλης, με ανάπτυξη της περιφέρειας, με γενναία μέτρα για την κοινωνικοοικονομική ανάπτυξή της.


ΣΕΛ.  6  -  7

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ