Τρίτη 23 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗ ΖΩΝΗ
Μόνος φραγμός η πάλη των εργατών

Την ασυδοσία που επικρατεί σε ό,τι αφορά τα μέτρα ασφάλειας και προστασίας της ανθρώπινης ζωής που θυσιάζονται στο βωμό του κέρδους, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων Ναυπηγείων Ελευσίνας. Καλεί το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και τους αρμόδιους φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι σ' αυτή την ασυδοσία.

Την κυβέρνηση, την ασυδοσία των εργολάβων και του εφοπλιστικού κεφαλαίου, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδος. Απαιτεί να υλοποιήσει η κυβέρνηση τις προτάσεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος για τη λειτουργία επιτροπών ελέγχου με ουσιαστικό περιεχόμενο, ώστε να υποχρεώσουν τους εργοδότες να πάρουν ουσιαστικά μέτρα προστασίας για τον πραγματικό περιορισμό των εργατικών ατυχημάτων.

«Η πάλη των εργαζομένων είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να βάλει φραγμό σε αυτή την πορεία για τη προστασία της ζωής τους και την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής», τονίζουν με ανακοίνωσή τους τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και καταγγέλλουν το νέο έγκλημα που στοίχισε τον άδικο χαμό πέντε μεταλλεργατών.

Σε συσπείρωση των εργαζομένων γύρω από τα ταξικά συνδικάτα καλεί η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, προκειμένου να απαιτήσουν μέτρα ασφαλείας για την ίδια τους τη ζωή, να δημιουργήσουν μέτωπο συσπείρωσης, κόντρα στις αντιλαϊκές και αντεργατικές πολιτικές. Καταγγέλλει ότι η «ανεργία, οι πολιτικές που εφαρμόζονται στη Ζώνη και η ασυδοσία των εργολάβων στέλνουν κάθε μέρα εργάτες στο θάνατο».

Ανακοινώσεις καταδίκης εξέδωσαν, επίσης,: το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, το Συνδικάτο Οικοδόμων Πειραιά «Η ΕΝΟΤΗΤΑ», το Συνδικάτο των εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Νίκαιας - Κορυδαλλού «Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ», ο Δήμος Αιγάλεω, η Συντονιστική Επιτροπή Εργαζομένων στους ΟΤΑ, το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ν. Ιωνίας, η ΑΚΟΑ.

Τη σε βάθος έρευνα του ατυχήματος και των συνθηκών κάτω από τις οποίες συνέβη, ώστε να αποκαλυφθούν οι υπαίτιοι, όποιοι και αν είναι, ζητά με ανακοίνωση του ο Πανελλήνιος Σύλλογος Χημικών Ναυτιλίας. Το ΔΣ του Συλλόγου εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήριά του στους συγγενείς και συναδέλφους των θυμάτων και δηλώνει ότι σύσσωμο είναι στη διάθεση των αρμόδιων Αρχών και φορέων για τη διαλεύκανση των αιτιών του συμβάντος. Τη λύπη της για τα θύματα του ατυχήματος στο πλοίο «Sailor» εκφράζει με ανακοίνωσή της και η Ενωση Ναυπηγοεπισκευαστών Πειραιά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σε θέση μάχης απέναντι στα σχέδια για περιορισμό των διαδηλώσεων (2020-01-04 00:00:00.0)
Επιχειρεί μείωση μισθών έως 30% (2011-09-13 00:00:00.0)
Παράσταση διαμαρτυρίας στην τουρκική πρεσβεία (2007-05-03 00:00:00.0)
Αποφάσεις από πρωτοβάθμια σωματεία (2002-04-14 00:00:00.0)
Πικετοφορία διαμαρτυρίας για τα καύσιμα (2000-05-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ