Τρίτη 23 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΚΟΠΕΛΟΣ
Ανύπαρκτος ο βιολογικός καθαρισμός

Η κυβέρνηση, όχι μόνο δεν προωθεί το έργο του βιολογικού καθαρισμού στη Σκόπελο, αλλά μηνύει και τους επαγγελματίες της πόλης, επειδή δε συνδέονται με τους αγωγούς του ανύπαρκτου βιολογικού καθαρισμού!

Την παράλογη αυτή κατάσταση κατήγγειλε, με Επίκαιρη Ερώτησή του, ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Γκατζής.

Ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας Χ. Πάχτας, στην απάντησή του, είπε ότι το συγκεκριμένο έργο δεν εντάχθηκε για χρηματοδότηση στο Β` ΚΠΣ, επειδή η σχετική μελέτη του δήμου δεν πληρούσε τους απαραίτητους περιβαλλοντικούς όρους και υποσχέθηκε ότι θα εξεταστεί η ένταξη του έργου στο Γ` ΚΠΣ.

Ο Ν. Γκατζής κατηγόρησε τον υφυπουργό ότι προσπαθεί να ξεγλιστρήσει με διάφορα αιτιολογικά και είπε ότι 40 τουλάχιστον επιχειρήσεις τουρισμού της περιοχής σέρνονται στα δικαστήρια μετά από μηνύσεις για μη σύνδεση με τον ανύπαρκτο αγωγό του βιολογικού καθαρισμού, ενώ δε δίνονται ούτε νέες άδειες για τη λειτουργία καταστημάτων.

Αποτέλεσμα, είπε ο βουλευτής, να έχουν έρθει σε απόγνωση οι επαγγελματίες, οι οποίοι περιμένουν χρόνια τώρα τη λειτουργία του έργου, αφού η πρώτη μελέτη χρονολογείται από το Α` ΚΠΣ και έκτοτε έχει υποβληθεί πέντε φορές, για να απορριφθεί ισάριθμες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ