Τρίτη 23 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗ ΖΩΝΗ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Θυσιάζουν ζωές για μεγαλύτερα κέρδη

Ανακοίνωση με αφορμή το νέο έγκλημα στη Ζώνη

«Η υγεία, η σωματική ακεραιότητα και η ζωή των εργαζομένων πρέπει να είναι και για το ΠΑΜΕ είναι πρώτη προτεραιότητα». Με τη διατύπωση αυτής της θέσης - αρχής το ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ συνοδεύει την καταγγελία του για το «φόρο αίματος λόγω της εγκληματικής πολιτικής της κυβέρνησης και των πλοιοκτητών» που πλήρωσαν για μία ακόμα φορά οι εργαζόμενοι.

Το ΠΑΜΕ εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στις οικογένειες των αδικοχαμένων εργατών στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη και διαβεβαιώνει ότι θα πιέσει, με αγωνιστικές κινητοποιήσεις, για την εφαρμογή συγκεκριμένων μέτρων, με αυστηρούς ελέγχους κρατικών και συνδικαλιστικών οργάνων στα θέματα υγιεινής και ασφάλειας. Στα πλαίσια αυτά σύντομα θα αναλάβει πρωτοβουλίες για ενημέρωση των εργαζομένων.

«Στο βωμό του μεγαλύτερου κέρδους, τονίζει, θυσιάζονται ζωές χωρίς κανέναν ενδοιασμό. Το εφοπλιστικό κατεστημένο έχει επιβάλει την πολιτική του στα αρμόδια υπουργεία (ΥΕΝ - Εργασίας). Η λογική "όλα στους ιδιώτες" που υπηρετεί πιστά η κυβέρνηση του κ. Σημίτη (φανταστείτε - σχολιάζει - να μην εκλεγόταν και στον Πειραιά) οδηγεί σε επαναλαμβανόμενα θανατηφόρα ατυχήματα που παίρνουν πλέον τη μορφή εγκλημάτων».

Το ΠΑΜΕ υπογραμμίζει επίσης ότι η κυβέρνηση «ανέχεται και συγκαλύπτει αμαρτωλά ιδιωτικά γραφεία που έχουν οδηγήσει με τα "πιστοποιητικά" τους και άλλους εργαζόμενους στο θάνατο! Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι πολύ μεγάλες, αφού έχει εξαιρέσει τους ναυτικούς από τη νομοθεσία για την υγεία και την ασφάλεια στην εργασία. Το ΥΕΝ δε διαθέτει μηχανισμό ουσιαστικού ελέγχου των συνθηκών εργασίας στα πλοία. Εχει εκχωρήσει τον έλεγχο και τις βεβαιώσεις σε ιδιωτικά γραφεία. Στις περιπτώσεις καταγγελιών των εργαζομένων ή ατυχημάτων δε λαμβάνει μέτρα, "νίπτει τας χείρας" του και αφήνει ασύδοτους τους ιδιώτες και τους πλοιοκτήτες να συνεχίζουν το εγκληματικό τους έργο».

Τονίζει επίσης ότι μεγάλες ευθύνες έχει και το συνδικαλιστικό κίνημα αφού «οι ηγεσίες του "Σημιτικού" εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού στη ΓΣΕΕ, το ΕΚΠ και την ΠΝΟ όχι μόνο δεν πιέζουν στην κατεύθυνση λήψης μέτρων, αλλά σιγοντάρουν την κυβερνητική πολιτική με το επιχείρημα της ανταγωνιστικότητας και της απασχόλησης».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στις 26 Οκτώβρη η κινητοποίηση για τα εργατικά «ατυχήματα» (2022-10-19 00:00:00.0)
Πρόκληση οι προτάσεις για νέα «δώρα» στους εφοπλιστές (2021-01-19 00:00:00.0)
Οσο... ένα φύλλο μπακλαβά (2005-08-07 00:00:00.0)
Εγκληματούν εφοπλιστές και ΥΕΝ (2003-10-08 00:00:00.0)
Οι ναυτεργάτες φταίνε που βουλιάζουν τα σαπάκια! (2001-07-15 00:00:00.0)
Να μπει τέρμα στο σκλαβοπάζαρο (1997-03-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ