Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒΟΛΕΪ
Ανδρες για πρόκριση, γυναίκες για πρωτιά

Το πιο σημαντικό βήμα για το στόχο της πρόκρισης στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2019 θέλει να κάνει σήμερα η Εθνική βόλεϊ ανδρών, φιλοξενώντας στην Αλεξανδρούπολη το Αζερμπαϊτζάν (20.30 - ΕΡΤ2) για την 3η αγωνιστική του ομίλου των προκριματικών.

Η Εθνική μέχρι στιγμής μετράει ισάριθμες νίκες στους αγώνες με αντιπάλους το Λουξεμβούργο και τη Σουηδία, χωρίς μάλιστα να έχει χάσει σετ (6-0), και βρίσκεται στην 1η θέση του ομίλου, ενώ το Αζερμπαϊτζάν είναι 2ο με 4 βαθμούς (2 νίκες με 3-2 σετ). Στόχος της ελληνικής ομάδας είναι να πετύχει την τρίτη της νίκη, προκειμένου να εδραιωθεί στην κορυφή αλλά και να αποκτήσει διαφορά ασφαλείας από τον σημαντικότερο αντίπαλό της για την πρωτιά στον όμιλο, η οποία οδηγεί απευθείας στην τελική φάση.

Τη μέγιστη προσοχή στην ομάδα του Αζερμπαϊτζάν, που έχει δείξει ότι αποτελεί ένα επικίνδυνο και σκληρό σύνολο (δύο φορές έκανε ανατροπή), ζήτησε από τους παίκτες του ο ομοσπονδιακός τεχνικός Δημήτρης Ανδρεόπουλος. Ο ίδιος έδειξε να ποντάρει πολλά για την έκβαση του σημερινού αγώνα και στην παρουσία του κόσμου της Αλεξανδρούπολης, που αναμένεται να γεμίσει το κλειστό γήπεδο της πόλης. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν στις τάξεις της Εθνικής.

Η βαθμολογία του ομίλου: Ελλάδα 6, Αζερμπαϊτζάν 4, Λουξεμβούργο 1, Σουηδία 1.

Ντέρμπι κορυφής για τις γυναίκες

Κομβικό ντέρμπι για την πρωτιά στο όμιλο των προκριματικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος θα δώσει σήμερα και η Εθνική βόλεϊ γυναικών, αντιμετωπίζοντας εκτός έδρας την Ουκρανία (16.00 - ΕΡΤ) για την 3η αγωνιστική. Οι δύο ομάδες «συγκατοικούν» στην κορυφή της βαθμολογίας με 2 στις 2 νίκες και χωρίς απώλεια σετ, και έτσι ο νικητής της αναμέτρησης θα μείνει μόνος 1ος. Από ελληνικής πλευράς αμφίβολη για την αναμέτρηση είναι η Ευαγγελία Μερτέκη, που δεν έχει ξεπεράσει τις ενοχλήσεις στο γόνατο.

Η βαθμολογία: Ουκρανία 6, Ελλάδα 6, Μαυροβούνιο 0, Νορβηγία 0.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ