Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SUPER LEAGUE
Εκκρεμότητες μέχρι το ... παρά 1

Στο «παρά 1» της έναρξης της νέας σεζόν του πρωταθλήματος της Super League θα κριθεί τελικά και το τι μέλλει γενέσθαι με το πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν από την κατηγορία, και αντίστοιχα πόσες θα προβιβαστούν από τη Football League. Το χτεσινό ΔΣ της ΕΠΟ, όπου επρόκειτο να συζητηθεί το θέμα, αναβλήθηκε, με την Ομοσπονδία να ενημερώνει πως προγραμματίστηκε νέα συνεδρίαση για την Παρασκευή 24 Αυγούστου, στην οποία αναμένεται να επικυρωθεί η προκήρυξη διεξαγωγής του νέου πρωταθλήματος, που θα λύνει οριστικά και το συγκεκριμένο θέμα.

Θυμίζουμε ότι η νέα σεζόν αποτελεί ουσιαστικά το μεταβατικό στάδιο πριν την εφαρμογή της αναδιάρθρωσης των πρωταθλημάτων που συμφωνήθηκε μεταξύ του υφυπουργού Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδη και των ΠΑΕ, μετά από σχετική πρόταση του πρώτου. Στις αλλαγές περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων η μείωση των ομάδων της Super League τη νέα σεζόν, σε 14 από 16. Μέχρι στιγμής παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο πώς θα συμβεί αυτό, εξαιτίας διαφωνιών της Super League με τη Football League. Η πρώτη προτείνει τον υποβιβασμό τριών ομάδων και την άνοδο μίας από τη δεύτερη κατηγορία, ενώ αντίθετα η Football League ζητά τον υποβιβασμό τεσσάρων ομάδων από τη Super League και τον προβιβασμό δύο από το δικό της πρωτάθλημα.

Την ίδια στιγμή, η Ελληνική Ομοσπονδία καλείται να λύσει και ένα επιπρόσθετο θέμα που αφορά τον καταρτισμό των ομίλων της Γ' Εθνικής, για το οποίο επίσης υπάρχουν αρκετές διαφωνίες μεταξύ των εμπλεκόμενων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ