Τρίτη 28 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Λαϊκό γλέντι αλληλεγγύης στα Γιάννενα

Λαϊκό γλέντι αλληλεγγύης οργανώνει την Πέμπτη 30/8 το ΠΑΜΕ στα Γιάννενα, στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Η εκδήλωση, που διοργανώνεται για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, είναι ένα έμπρακτο βήμα ταξικής αλληλεγγύης.

«Στόχος είναι να συγκεντρώσουμε τα απαραίτητα έσοδα για τη λειτουργία των λαϊκών μαθημάτων για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών, οικονομικής ενίσχυσης των πυρόπληκτων της Αττικής και συνολικά της δράσης των σωματείων», αναφέρει το ΠΑΜΕ στην 4σέλιδη ανακοίνωσή του, με την οποία προχωρά καθημερινά σε εξορμήσεις.

Στην ανακοίνωσή του, το ΠΑΜΕ τονίζει μεταξύ άλλων: «Κανένας μόνος, κανένας ανοργάνωτος. Αλληλεγγύη είναι: Να ματώνεις μήνες έξω από το "Market Ιn", κόντρα στην κρατική καταστολή, στο πογκρόμ μηνύσεων και τους μπράβους της εργοδοσίας, διεκδικώντας το αυτονόητο, ανάκληση των απολύσεων. Να επιμένεις στη λειτουργία των Λαϊκών Μαθημάτων Αλληλεγγύης, παρέχοντας δωρεάν στήριξη όλα αυτά τα χρόνια σε πάνω από 300 παιδιά λαϊκών οικογενειών. Να απαιτείς την επανασύνδεση του ρεύματος, να αποτρέπεις πλειστηριασμούς σπιτιών του γείτονα, του συναδέλφου σου. Να δίνεις από το υστέρημά σου για την ανακούφιση του πυρόπληκτου, του πλημμυροπαθούς. Να αγκαλιάζεις τους πρόσφυγες, διεκδικώντας ανθρώπινες συνθήκες ζωής, επανένωσης των οικογενειών τους, κόντρα στις απελάσεις και στον εγκλωβισμό τους στη χώρα μας. Να παλεύεις για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που να διασφαλίζουν ζωή με αξιοπρέπεια σε Ελληνες και μετανάστες. Να αγωνίζεσαι για την απεμπλοκή της χώρας σου από τους πολεμικούς σχεδιασμούς ΝΑΤΟ και ΕΕ. Να μάχεσαι για σωματεία μαζικά, αποκούμπι κάθε εργάτη, κόντρα στα συμφέροντα της εργοδοσίας. Αλληλεγγύη είναι να προσφέρεις τη ζωή σου στον αγώνα για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά».

  • Γλέντι αλληλεγγύης οργανώνουν οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και στην Ηγουμενίτσα, την Παρασκευή 31/8, στις 9 μ.μ., στην πλατεία Δημαρχείου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ