Τετάρτη 24 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Απαράδεκτη η κατάσταση

Ανάστατοι είναι οι γονείς και μαθητές του Δήμου Σταυρούπολης, Θεσσαλονίκης για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία της περιοχής και ιδιαίτερα με τα εκρηκτικά προβλήματα της σχολικής στέγης που καθιστούν προβληματική τη λειτουργία όλων των Γυμνασίων, Λυκείων και ΤΕΕ στην περιοχή του Δήμου.

Η πρόσφατη Γενική Συνέλευση της Ενωσης Γονέων των Μαθητών του Δήμου Σταυρούπολης που συμπεριλαμβάνει 30 Συλλόγους από όλα τα σχολεία του Δήμου, σε ψήφισμά της καταγγέλλει ότι όλα τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής εξακολουθούν να λειτουργούν σε βάρδιες πρωί και απόγευμα, όπως εδώ και 30 χρόνια.

Η έλλειψη σχολικής στέγης στην περιοχή του Δήμου Σταυρούπολης έχει πάρει δραματικές διαστάσεις και αυτό επηρεάζει αρνητικά τη μόρφωση των παιδιών της περιοχής. Αποτέλεσμα της έλλειψης σχολικών κτιρίων είναι κανένα Γυμνάσιο, Λύκειο ή ΤΕΕ να μη λειτουργεί σε μόνιμα πρωινό κύκλο.

Να σημειωθεί ότι οι καθηγητές με δικές τους ενέργειες φεύγουν με αποσπάσεις και μετατάξεις σε σχολεία πρωινού κύκλου που λειτουργούν σε άλλους Δήμους, γεγονός που έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ποιότητα της παρεχόμενης Παιδείας. Κι αυτό, γιατί ένας καθηγητής που θεωρεί τον εαυτό του προσωρινό και έχει συνέχεια την προσοχή του στην απόσπασή του σε άλλη περιοχή, δεν είναι δυνατό να ανταποκριθεί δημιουργικά στα καθήκοντά του.

Κάτω από τις συνθήκες αυτές δεν μπορεί να γίνει ενισχυτική διδασκαλία, με αποτέλεσμα οι οικονομικά ασθενέστεροι μαθητές να μη μπορούν να ωφεληθούν από το θεσμό αυτό που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια.

Οι γονείς διαμαρτύρονται για τον εμπαιγμό αυτό και ζητούν από τον υπουργό «να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στους μαθητές και τη δημόσια εκπαίδευση». Ζητούν, επίσης, από τους υπεύθυνους, κυβέρνηση, νομαρχία και δήμο να ενεργήσουν, για να διατεθούν τα απαραίτητα κονδύλια, για να ξεκινήσουν αμέσως οι εργασίες για τις πρόσθετες κτιριακές εγκαταστάσεις του 1ου, 2ου και 3ου Γυμνασίου που τους έχουν υποσχεθεί πολλές φορές. Ακόμα να αποζημιωθεί χωρίς άλλη καθυστέρηση το οικόπεδο Ρέτσου για την ανέγερση νέου σχολικού κτιρίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ