Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΥΠΑΤΗ ΑΡΜΟΣΤΕΙΑ ΤΟΥ ΟΗΕ
Τέσσερα εκατομμύρια παιδιά προσφύγων εκτός σχολείου

Τέσσερα εκατομμύρια παιδιά πρόσφυγες σε όλο τον κόσμο δεν πηγαίνουν σχολείο, σύμφωνα με σχετική έκθεση της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες που δημοσιεύτηκε χτες. Μεταξύ άλλων, σημειώνεται πως μέχρι το τέλος του 2017 υπήρχαν περισσότεροι από 25,4 εκατ. πρόσφυγες σε όλο τον κόσμο, περισσότεροι από τους μισούς ήταν παιδιά και ανάμεσά τους 7,4 εκατομμύρια σε σχολική ηλικία.

Μόνο το 61% των παιδιών προσφύγων παρακολουθούν πρωτοβάθμια εκπαίδευση, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό των παιδιών παγκοσμίως είναι 92%. Οσο μεγαλώνουν, αυτή η ψαλίδα ανοίγει περισσότερο και σχεδόν τα 2/3 των παιδιών προσφύγων που πηγαίνουν στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση δεν καταφέρνουν να συνεχίσουν στη δευτεροβάθμια. Συνολικά, το 23% των παιδιών προσφύγων παρακολουθούν δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τα υπόλοιπα παιδιά παγκοσμίως είναι 84%.

Στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το χάσμα μεγαλώνει ακόμα περισσότερο, με μόλις το 1% των προσφύγων να έχουν την ευκαιρία να φτάσουν σε αυτήν τη βαθμίδα, όπου το γενικό ποσοστό συμμετοχής παγκοσμίως είναι 37%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ