Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Συναυλίες και παραστάσεις στο Φεστιβάλ Πάτρας

Ο Μανόλης Ανδρουλιδάκης
Ο Μανόλης Ανδρουλιδάκης
Το Διεθνές Φεστιβάλ της Πάτρας φιλοξενεί το Σάββατο 1 Σεπτέμβρη στις 21.30, στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, μία μουσική παράσταση - αφιέρωμα στον Ισπανό ποιητή Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, με τίτλο «Το δέντρο F. G. Lorca».

Η παράσταση είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας της Καλλιόπης Βέττα με τον συνθέτη και καταξιωμένο κιθαριστή Μανόλη Ανδρουλιδάκη. Στη συναυλία θα ακουστεί ολόκληρο το έργο «Romancero Gitano», σε μουσική του Μ. Θεοδωράκη, τραγούδια από τον κύκλο «Αχ, έρωτα!», σε μουσική του Χρ. Λεοντή, και δύο σε μουσική του ίδιου του Λόρκα. Επίσης, το «Un arbol llamado Lorca», σε μουσική του Μανόλη Ανδρουλιδάκη και ποίηση του Χιλιανού ποιητή Χάιμε Σβαρτ.

Στο πρώτο μέρος θα ακουστεί το τελευταίο έργο του Μανόλη Ανδρουλιδάκη (Δεκέμβρης 2017), «Πέντε Μινιατούρες για κιθάρα και έγχορδα», από το κουαρτέτο «L'anima», με την προσθήκη κοντραμπάσου, και με σολίστ στην κιθάρα τον συνθέτη. Πρόκειται για ένα κοντσέρτο σε φόρμα σουίτας, ιδιαίτερης δεξιοτεχνίας τόσο για την κιθάρα όσο και για την ορχήστρα. Βασίζεται κυρίως σε ελληνικά θέματα και ρυθμολογία, αντλεί όμως συχνά θεματολογία από την ισπανική, την κέλτικη και την κινέζικη μουσική.

Την Κυριακή 2 Σεπτέμβρη στις 21.30, στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας θα ανέβει η παράσταση «Παράξενο Ζευγάρι». Ενα αστείο, τρυφερό και συγκινητικό έργο του Νιλ Σάιμον, που «έφυγε» από τη ζωή την περασμένη Κυριακή.

Την παράσταση έχει σκηνοθετήσει ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης, ο οποίος διατήρησε το ρυθμό και τη φρεσκάδα του έργου, όπου κυριαρχούν οι εναλλαγές κωμικών και τρυφερών στιγμών, οι οποίες διαδέχονται η μία την άλλη. Στην παράσταση κυριαρχούν οι έξυπνες ατάκες, τα μηνύματα γύρω από την αξία της φιλίας, τη μοναξιά, την έννοια της παρέας και τη συνύπαρξη των ανθρώπων.

Πρωταγωνιστούν ο Γιάννης Ζουγανέλης και ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ