Τετάρτη 24 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΥ
Ανεπαρκείς οι πιστώσεις για τα σχολεία

Να διπλασιαστεί η τακτική επιχορήγηση για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων ζητά με ομόφωνη απόφασή του, από το υπουργείο Εθνικής Παιδείας, το δημοτικό συμβούλιο Μανταμάδου Λέσβου.

Τα προβλήματα στα σχολικά κτίρια του νησιού είναι πολλά και δεν μπορούν να καλυφθούν με τις υπάρχουσες πιστώσεις, βάζοντας σε κίνδυνο την «εύρυθμη λειτουργία του», όπως υπογραμμίζεται στην απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Σε σχετική επιστολή του δημάρχου, Δ. Καρατζιτζή προς τον υπουργό Παιδείας, σημειώνεται χαρακτηριστικά: «Θα βρεθούμε σε δύσκολη θέση να λειτουργήσουμε τα σχολεία. Οι οικονομικές μας δυνατότητες είναι περιορισμένες και δε θα καλύψουμε τη μεγάλη διαφορά που δημιουργείται, αν και κάθε χρόνο συμβάλλουμε και από τα έσοδα του δήμου». Συγκεκριμένα, πέρσι ο δήμος χρηματοδοτήθηκε, σε τέσσερις δόσεις, με το ποσό των 8,9 εκατομμυρίων δραχμών, ενώ δαπανήθηκαν περισσότερα από 12 εκατομμύρια. Για το 2001 οι μέχρι τώρα δόσεις παρουσίασαν μια μικρή αύξηση, η οποία δεν πρόκειται να καλύψει τα 16 εκατομμύρια, ποσό στο οποίο υπολογίζεται να ανέλθουν οι λειτουργικές δαπάνες των σχολείων του νησιού.

Πέρα, όμως, από τις ανάγκες για τη λειτουργία των σχολείων, ο δήμος ζητά να δοθεί πρόσθετη έκτακτη πίστωση, ύψους 5 εκατομμυρίων δραχμών «για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και διαφόρων οικονομικών υποχρεώσεων παρελθόντων ετών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ