Τρίτη 4 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Κάλεσμα από το ΜΑΣ

«Η κοροϊδία και η αντιλαϊκή πολιτική δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από φιέστες», τονίζει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών και καλεί στα συλλαλητήρια που οργανώνει το ΠΑΜΕ με αφορμή τη ΔΕΘ σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

Μεταξύ άλλων, σημειώνει τα εξής: «Την "δίκαιη ανάπτυξη" τη ζει ήδη το 36% των αποφοίτων που είναι άνεργοι, το 57% των εργαζόμενων πτυχιούχων που αμείβεται με 400 - 800 ευρώ! Την έζησαν το καλοκαίρι οι χιλιάδες φοιτητές που εργάστηκαν στον Τουρισμό ανασφάλιστοι, σε εξαντλητικές συνθήκες, ενώ οι ξενοδόχοι μετράνε κέρδη δισεκατομμυρίων! Την βλέπουν μπροστά τους οι πρωτοετείς συνάδελφοι που αναζητούν στέγη. Με τις εστίες να μην αρκούν αφού το κράτος κόβει από τη φοιτητική μέριμνα για να μπουκώνει με χρήμα εργολάβους και μεγαλοεπιχειρηματίες. Με τα νοίκια να εκτοξεύονται για να βγάζουν κέρδη τα μεγάλα μεσιτικά γραφεία. Την αντιμετωπίζουν οι μεταπτυχιακοί φοιτητές με την επιβολή διδάκτρων σε 283 ΠΜΣ περισσότερα από πέρσι».

Το ΜΑΣ καλεί φοιτητές και σπουδαστές να παλέψουν, μαζί με το λαό, κόντρα στην πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ, «για ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών μας, για δουλειά με δικαιώματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ