Τρίτη 4 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΤΕ ΘΗΒΑΣ - ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ
Τίμησε τον Κώστα Κολιγιάννη στην Ελλοπία

Εκδήλωση τιμής στον Κώστα Κολιγιάννη, που διετέλεσε Α' Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, πραγματοποίησε η ΤΕ Θήβας - Οινοφύτων του ΚΚΕ την Παρασκευή 31/8 στην Ελλοπία, όπου γεννήθηκε το ιστορικό στέλεχος του Κόμματος.

Στην εκδήλωση μίλησε ο Κώστας Μπασδέκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Το «παρών» έδωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, επικεφαλής αντιπροσωπείας της ΚΕ. Παραβρέθηκαν, ακόμα, μέλη της οικογένειας του Κ. Κολιγιάννη.

Την πλατεία του χωριού κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης κοσμούσε μικρή έκθεση αφιερωμένη στα 100 χρόνια του ΚΚΕ. Ενα κομμάτι της έκθεσης ήταν αφιερωμένο στη ζωή και τη δράση του Κώστα Κολιγιάννη, με ντοκουμέντα όπως δημοσιεύματα για τη δράση του στη Θήβα τη δεκαετία του '30, τις συλλήψεις του, τον φάκελό του που κρατούσε η Ασφάλεια. Επίσης, σελίδες από το ημερολόγιο που κρατούσε στον ΔΣΕ, που αναφέρονταν σε επεξεργασία σχεδίου για τη μάχη του Καρπενησίου καθώς και σε συμπεράσματα από τη μάχη της Καρδίτσας, αποσπάσματα από τη διαταγή που έδωσε κατά τη διάρκεια της μάχης της Μουργκάνας, αποσπάσματα από συνέντευξή του για τη 12η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ και πολλά άλλα.

Η εκδήλωση ξεκίνησε στο νεκροταφείο του χωριού, εκεί όπου ο Δ. Κουτσούμπας κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους της ΚΕ στο μνήμα του Κώστα Κολιγιάννη.


Η βραδιά ολοκληρώθηκε με λαϊκό - παραδοσιακό γλέντι στην πλατεία του χωριού. Εκεί ακούστηκαν και αντάρτικα - δημοτικά τραγούδια από την περιοχή της Βοιωτίας και της υπόλοιπης Ρούμελης, ξεσηκώνοντας τα μέλη και τους φίλους του Κόμματος και της ΚΝΕ.

Ακολουθούν αποσπάσματα από την ομιλία του Κ. Μπασδέκη.



Ο Κ.Κολιγιάννης
Ο Κ.Κολιγιάννης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ