Τετάρτη 5 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ
Σε ρυθμούς προκριματικών

Σε ρυθμούς προκριματικών για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019 ξαναμπαίνει η Εθνική ανδρών, καθώς για σήμερα Τετάρτη έχει προγραμματιστεί η πρώτη συγκέντρωση της αποστολής ενόψει της έναρξης των υποχρεώσεων για το τρίτο «παράθυρο» της FIBA. Ουσιαστικά πρόκειται για τη β' φάση των προκριματικών, μέσα από την οποία θα προκύψουν οι ομάδες που θα προκριθούν στην τελική φάση της διοργάνωσης, που θα διεξαχθεί του χρόνου στην Κίνα. Πρώτες υποχρεώσεις για την Εθνική είναι οι αγώνες κόντρα σε Σερβία (13/9) και Γεωργία (16/9).

Θυμίζουμε ότι στη β' φάση οι ομάδες μεταφέρουν τα αποτελέσματα που είχαν στην α' φάση. Η Ελλάδα, που ολοκλήρωσε την α' φάση με απολογισμό 6-0, συμμετέχει στον 12ο όμιλο, μαζί με τη Γερμανία (6-0), τη Σερβία (4-2), το Ισραήλ (3-3), την Εσθονία (2-4) και τη Μεγάλη Βρετανία (2-4). Το «εισιτήριο» για την Κίνα παίρνουν οι τρεις πρώτες ομάδες κάθε ομίλου.

Για σήμερα Τετάρτη ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θανάσης Σκουρτόπουλος και οι διεθνείς έχουν δώσει ραντεβού στο κλειστό του ΟΑΚΑ, με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει δύο προπονήσεις (σήμερα και Πέμπτη) πριν την αναχώρηση για το Παρίσι. Στη γαλλική πρωτεύουσα η εθνική θα δώσει δύο φιλικά με αντιπάλους το Μαυροβούνιο και τη Γαλλία.

Οι 14 παίκτες που έχουν κληθεί είναι οι εξής: Θανάσης Αντετοκούνμπο, Παναγιώτης Βασιλόπουλος, Νικ Καλάθης, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Βαγγέλης Μάντζαρης, Βαγγέλης Μαργαρίτης, Γιάννης Μπουρούσης, Ντίνος Μήτογλου, Τάιλερ Ντόρσεϊ, Γιώργος Παπαγιάννης, Κώστας Παπανικολάου, Ιωάννης Παπαπέτρου, Γιώργος Πρίντεζης και Κώστας Σλούκας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ