Τετάρτη 5 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Κινητοποίηση για τα σοβαρά προβλήματα στο ΠΕΔΥ

Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Κινητοποίηση έξω από τα ιατρεία του ΠΕΔΥ Λάρισας οργάνωσε χτες το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, διεκδικώντας την άμεση κάλυψη των πολύ μεγάλων ελλείψεων σε γιατρούς, λοιπό προσωπικό και σε εξοπλισμό, καθώς και ένα ολοκληρωμένο, σύγχρονο, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας, που θα καλύπτει όλες τις ανάγκες του λαού.

Αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων επέδωσε υπόμνημα με τις διεκδικήσεις του ΕΚΛ στον διευθυντή του ΠΕΔΥ Λάρισας Β. Γρατζή.

Στη συζήτηση που έγινε κατά τη συνάντηση αναφέρθηκαν τα πολλά και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΠΕΔΥ στην περιοχή. Χαρακτηριστικά, για πάνω από 200.000 ασφαλισμένους δεν υπάρχουν οφθαλμίατρος, οδοντίατρος, πνευμονολόγος, δερματολόγος, γαστρεντερολόγος, ρευματολόγος, ακτινολόγος, ψυχίατρος, ενώ σε άλλες ειδικότητες (καρδιολόγος, γυναικολόγος, ορθοπεδικός, παιδίατρος, μικροβιολόγος) υπάρχει μόνο ένας γιατρός, που πάει μια φορά τη βδομάδα!

Σε ό,τι αφορά τον τεχνολογικό εξοπλισμό, δεν υπάρχουν αξονικός και μαγνητικός τομογράφος, πολλές φορές δεν υπάρχουν αντιδραστήρια στο Μικροβιολογικό - Αιματολογικό, ενώ στα Οφθαλμολογικά δεν γίνονται μια σειρά εξετάσεις λόγω έλλειψης των σχετικών μηχανημάτων.

Το δε κτίριο όπου στεγάζονται τα κεντρικά ιατρεία δεν είναι κατάλληλο, ενώ εικόνα πλήρους εγκατάλειψης παρουσιάζουν τα παραρτήματα σε Νέα Σμύρνη και Ταμπάκικα.

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους έξω από τα γραφεία του ΠΕΔΥ, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Τάσος Τσιαπλές, μεταξύ άλλων ανέδειξε τις ιδιαίτερα αρνητικές επιπτώσεις για ασφαλισμένους και ανασφάλιστους μετά και το νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση πριν από ένα χρόνο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, ακρωτηριάζοντάς την παραπέρα. Πρόκειται, τόνισε, για «ένα ακόμα βήμα σε αντιλαϊκή κατεύθυνση, εναρμονισμένο με την αντιδραστική στρατηγική της ΕΕ για Υγεία υποταγμένη στα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρήσεων, για υγειονομικές μονάδες στη λογική της συρρίκνωσης του κόστους λειτουργίας, των υποβαθμισμένων παροχών φροντίδας Υγείας, της υποστελέχωσης (...) Η κατάσταση δεν βελτιώθηκε με τη δημιουργία κάποιων Τοπικών Μονάδων Υγείας - ΤΟΜΥ - που στην πραγματικότητα αποτελούν ένα κατακερματισμένο συνονθύλευμα μονάδων χαμηλών προδιαγραφών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ