Τετάρτη 5 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΒΟΛΟΣ
Διαμαρτυρία ενάντια στις διακοπές ρεύματος σε λαϊκά σπίτια

Αντιπροσωπεία δεκάδων συνδικαλιστών σωματείων και φορέων πραγματοποίησαν την Παρασκευή 31/8 παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία των διευθυντών ΔΕΗ και ΔΕΔΔΗΕ περιοχής Βόλου, καταγγέλλοντας την τακτική της ΔΕΗ ΑΕ να προχωρά με τις ευλογίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ σε κόψιμο της παροχής ρεύματος για οφειλές από φτωχούς εργαζόμενους, αλλά και άνεργους και ασθενείς, ενώ επιτίθεται, χωρίς έλεος, ακόμη και σε εκείνους που έχουν ενταχθεί στο «κοινωνικό τιμολόγιο». Χαρακτηριστική περίπτωση η διακοπή ρεύματος σε οικία ασθενούς, η οποία είχε ανάγκη μηχανικής υποστήριξης για χρήση φιαλών οξυγόνου.

Τα σωματεία και οι φορείς κατήγγειλαν ως απαράδεκτη τη στάση που κράτησε απέναντι στην αντιπροσωπεία και τα αιτήματά τους ο διευθυντής του ΔΕΔΔΗΕ. Οπως καταγγέλλουν, τους απάντησε ότι θα εκτελεί κατά γράμμα τις εντολές διακοπής ρεύματος χωρίς κανέναν έλεγχο και ότι αν διέθετε το ανάλογο προσωπικό θα είχε ήδη προχωρήσει σε άλλες δύο χιλιάδες εκκρεμούσες διακοπές...

Η αντιπροσωπεία των συνδικαλιστών ζήτησε από τους δύο διευθυντές την πλήρη και συνεχή κάλυψη της ηλεκτροδότησης των λαϊκών νοικοκυριών, να μη μείνει χωρίς ρεύμα κανένα σπίτι εργαζόμενου, αυτοαπασχολούμενου, συνταξιούχου, άνεργου, καθώς και διαγραφή των συσσωρευμένων χρεών των λαϊκών νοικοκυριών.

Στη συνέχεια, οι συνδικαλιστές άνοιξαν συζήτηση με εργαζόμενους οι οποίοι βρίσκονταν στο χώρο προκειμένου να ρυθμίσουν το χρέος τους, αναδεικνύοντας την ανάγκη της πάλης μέσα από τα σωματεία τους, για τη διεκδίκηση των παραπάνω αιτημάτων καθώς και για μείωση των τιμών της λαϊκής κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος, συνολικά για την ανατροπή των αντιλαϊκών μέτρων και πολιτικών και για Ενέργεια που θα αποτελεί λαϊκή περιουσία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ