Παρασκευή 7 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
Ανοχή στις ρατσιστικές διαδηλώσεις στο Κέμνιτς

Η μετανάστευση είναι η μητέρα όλων των προβλημάτων, δήλωσε ο Χ. Ζεεχόφερ

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.--

Οξύνει τους τόνους της αντιμεταναστευτικής πολιτικής που έχει συναποφασιστεί στην ΕΕ ο εκλεγμένος με τη Χριστιανοκοινωνική Ενωση (CSU) Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ, ο οποίος δήλωσε σε χτεσινή συνέντευξή του στην εφημερίδα «Rheinische Post»: «Το ζήτημα της μετανάστευσης είναι η μητέρα όλων των πολιτικών προβλημάτων σε αυτή τη χώρα. Το λέω εδώ και τρία χρόνια. Το επιβεβαιώνουν πολλές δημοσκοπήσεις, το βιώνω και στις εκδηλώσεις μου».

Παράλληλα, ο Ζεεχόφερ εξέφρασε «κατανόηση» για τις ρατσιστικές διαδηλώσεις στην ανατολικογερμανική πόλη Κέμνιτς: «Ολα ξεκίνησαν από μία στυγερή δολοφονία. Προέχει λοιπόν να καταδικάσουμε την πράξη αυτή και να συμπάσχουμε. Κατά δεύτερον, υπάρχει αναταραχή και αγανάκτηση στον κόσμο λόγω αυτής της δολοφονίας και αυτό το καταλαβαίνω. Εάν δεν ήμουν υπουργός, θα κατέβαινα κι εγώ στους δρόμους ως απλός πολίτης, αλλά φυσικά όχι μαζί με τους ακραίους...».

Επίσης, ο υπουργός Εσωτερικών τάσσεται κατά της πρότασης οι αιτούντες άσυλο που έχει απορριφθεί το αίτημά τους, αλλά έχουν βρει δουλειά, να έχουν προοπτική νόμιμης παραμονής στη χώρα. «Οποιος υποβάλλει αίτηση ασύλου και παίρνει άδεια παραμονής, δικαιούται να εργαστεί. Οποιος λαμβάνει αρνητική απάντηση στο αίτημα ασύλου, υποχρεούται να εγκαταλείψει τη χώρα. Δεν θέλουμε να αλλάξουμε αυτήν την αρχή». Οι σοσιαλδημοκράτες υποστηρίζουν το δικαίωμα παραμονής στους πρόσφυγες που έχουν ενσωματωθεί στην αγορά εργασίας, ανεξάρτητα από το αν έχουν πάρει άσυλο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ