Παρασκευή 7 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Ζητούν καθαίρεση του φιλοναζιστή προέδρου της Βουλής

Μετά από την καταγγελία του ΚΚ Ουκρανίας εναντίον του φιλοναζιστικού καθεστώτος της κυβέρνησης του Κιέβου και του προέδρου της Βουλής Αντρέι Παρούμπι, ο οποίος εκθείασε τον Χίτλερ ως «τον μεγαλύτερο προωθητή της άμεσης δημοκρατίας», και το λεγόμενο Μπλοκ της Αντιπολίτευσης ζητάει την καθαίρεσή του και την καταδίκη του από το κοινοβούλιο της χώρας, όπως και από τα κοινοβούλια όλων των χωρών.

Το συγκεκριμένο κόμμα είναι μια συμμαχία 6 κομμάτων που συνενώθηκαν το 2014 και περιλαμβάνει πολιτικούς από το πρώην Κόμμα των Περιφερειών του ανατραπέντα Προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς και άλλα κόμματα σοσιαλδημοκρατικής κατεύθυνσης. Η συμμαχία αυτή αντιτάχθηκε στην πραξικοπηματική ανατροπή του πρώην Προέδρου, δεν συμφώνησε με την ενσωμάτωση της Κριμαίας στη Ρωσία, αλλά θέλει στενές σχέσεις μαζί της για την αντιμετώπιση και της σύγκρουσης στην Ανατολική Ουκρανία, με πολιτική διευθέτηση και διατήρηση των συνόρων της Ουκρανίας όπως αυτά διαμορφώθηκαν μετά το 1991, δηλαδή με τη διάλυση της ΕΣΣΔ και την ανατροπή του σοσιαλισμού. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι σύμβουλος αυτής της συμμαχίας ήταν ο Αμερικανός Πολ Μάναφορτ, στη συνέχεια στο επιτελείο του Προέδρου των ΗΠΑ Ντ. Τραμπ, που σήμερα είναι σε αντιπαράθεση με τον Πρόεδρο και ερευνάται για την υπόθεση των σχέσεων με τη Ρωσία και της φερόμενης ανάμειξής της στις αμερικανικές εκλογές.

  • Κατά τ' άλλα και χτες συνεχίστηκαν στις νότιες ανατολικές περιοχές, της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, οι βομβαρδισμοί από τον ουκρανικό στρατό και τα εθνικιστικά τάγματα που τον συνδράμουν. Εγιναν έτσι 53 παραβιάσεις της λεγόμενης εκεχειρίας, που μπήκε σε εφαρμογή στις 29 Αυγούστου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ