Παρασκευή 7 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΡΑΚ
Εκτακτη συνεδρίαση της Βουλής ζητά ο Σαντρ

ΒΑΓΔΑΤΗ.--

Την επείγουσα συνεδρίαση της Βουλής για την έκρυθμη κατάσταση στη μεγαλύτερη πόλη του νότιου Ιράκ, Βασόρα, όπου γίνονται εδώ και 2,5 μήνες αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τη φτώχεια και τις διακοπές σε ηλεκτροδότηση και υδροδότηση, ζήτησε χτες ο σιίτης κληρικός και πολιτικός ηγέτης Μουκντάντα αλ Σαντρ σε τηλεοπτικό του διάγγελμα. Ο Σαντρ πρότεινε να παραιτηθεί όποιος απουσιάσει από τη συνεδρίαση, ακόμη και εάν πρόκειται για υπουργό ή και τον πρωθυπουργό.

Πάντως χθες το κυβερνείο της Βασόρα τυλίχθηκε στις φλόγες, μετά από έκρηξη που ακούστηκε, ωστόσο εκείνη την ώρα δεν βρίσκονταν κοντά διαδηλωτές.

Το ίδιο 24ωρο, αξιωματούχος της εταιρείας διαχείρισης λιμανιών επιβεβαίωσε το κλείσιμο του σημαντικού εμπορικού λιμανιού Ουμ Κασρ στον Περσικό Κόλπο από το απόγευμα της Τετάρτης υπό το φόβο σαμποτάζ. Το λιμάνι Ουμ Κασρ (420 χλμ. ΝΑ της Βαγδάτης) βρίσκεται κοντά στη Βασόρα, σε απόσταση μερικών χλμ. από τα σύνορα με το Κουβέιτ, και εξυπηρετεί πλοία φορτίων γενικού εμπορίου, εκτός από δεξαμενόπλοια.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών ανακοίνωσε την επιβολή απαγόρευσης της κυκλοφορίας μετά τις 3 μ.μ. επικαλούμενος «πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών για πιθανές επιθέσεις σε κυβερνητικά γραφεία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ