Τετάρτη 12 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
«Μαθητικός ξεσηκωμός σε όλα τα σχολεία»

«

Μαθητικός ξεσηκωμός σε όλα τα σχολεία! Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης που κάνει χειρότερο το σχολείο να μην κατατεθεί! Σχολείο να μορφώνει - όχι να εξοντώνει», δηλώνει η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας για τις κυβερνητικές εξαγγελίες που αφορούν το Λύκειο και την πρόσβαση στην Ανώτατη Εκπαίδευση.

Η Συντονιστική Επιτροπή σε ανακοίνωσή της στην ιστοσελίδα mathites.gr, καλεί τους μαθητές να μη χάσουν λεπτό, να συζητήσουν και να οργανώσουν τον αγώνα: «Οργανώνουμε συνελεύσεις 5μελών, 15μελών, συνελεύσεις τάξεων και σχολείων, μαζεύουμε υπογραφές, παίρνουμε αποφάσεις και ετοιμάζουμε τις πρώτες αγωνιστικές μας δράσεις ξεκαθαρίζοντας στην κυβέρνηση και το υπουργείο να μη σκεφτούν ούτε να καταθέσουν το απαράδεκτο νομοσχέδιό τους. Προβάλλουμε τις διεκδικήσεις μας για το σχολείο που αγωνιζόμαστε». «Ετοιμάζουμε τις εκλογές μας για να βγάλουμε αγωνιστικά μαθητικά συμβούλια και να απαντήσουμε ακόμα πιο οργανωμένα στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης».

Ηδη από χτες, πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς, άνοιξε πολύμορφα η συζήτηση, με επίκεντρο την ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής.

«Είναι μεγάλο το θράσος της κυβέρνησης που προσπαθεί να μας πείσει πως όσα ετοιμάζει είναι για το καλό μας», δηλώνουν οι μαθητές, επισημαίνοντας πως με τις ρυθμίσεις που φέρνει «θα μας βάζει να δίνουμε περισσότερες εξετάσεις», «μας φορτώνει με περισσότερο άγχος, τρέξιμο και παπαγαλία», «μας στερούν πολύτιμες γνώσεις για τη ζωή μας», ενώ τονίζει πως είναι «παραμύθια και τα περί "ελεύθερης πρόσβασης"». Η Συντονιστική Επιτροπή καλεί τους μαθητές να διεκδικήσουν:

  • Δημόσια και δωρεάν Παιδεία για όλους!
  • Υπουργείο και κυβέρνηση να εξασφαλίσουν τη χρηματοδότηση για να λειτουργούν τα σχολεία μας κανονικά. Ούτε 1 ευρώ από την τσέπη των γονιών μας για τη μόρφωσή μας. Διανομή όλων των σχολικών βιβλίων σε όλους τους μαθητές και όλα δωρεάν!
  • Η εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση να αποσυνδεθεί από το Λύκειο.
  • Δωρεάν, ασφαλή μεταφορά όλες τις ώρες της μέρας, ένα δωρεάν γεύμα για όλους τους μαθητές.
  • Δικαίωμα σε όλους τους μαθητές να διεκδικήσουν πρόσβαση σε όλες τις σχολές.
  • Ολες οι τάξεις και οι κατευθύνσεις στα σχολεία. Κανένας μαθητής να μην αναγκαστεί να αλλάξει σχολείο. Αμεση κάλυψη όλων των κενών σε όλα τα σχολεία με μόνιμους διορισμούς.
  • Πρόσθετη διδακτική στήριξη και ενισχυτική διδασκαλία από την αρχή της χρονιάς και για όλους τους μαθητές.
  • Καμία σκέψη για κατάργηση ή συγχώνευση ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ.
  • Με ευθύνη του κράτους να εξασφαλιστούν όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις για ουσιαστική εκπαίδευση των προσφυγόπουλων.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μέρα πανελλαδικής δράσης η 9η Μάρτη (2020-03-05 00:00:00.0)
Κάλεσμα για κινητοποιήσεις στις 21 Φλεβάρη (2020-02-18 00:00:00.0)
Κάλεσμα για μαθητικές κινητοποιήσεις στις 4 Νοέμβρη (2019-10-09 00:00:00.0)
Μαχητικά διαδήλωσαν για ένα σχολείο που θα μορφώνει (2019-04-02 00:00:00.0)
Ξανά στους δρόμους τη Δευτέρα 1η Απρίλη (2019-03-27 00:00:00.0)
Για το δικαίωμα στη μόρφωση (1997-10-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ