Σάββατο 15 Σεπτέμβρη 2018 - Κυριακή 16 Σεπτέμβρη 2018 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ
«Απλωμένες» δυνάμεις από Αίγυπτο έως Λίβανο

Από τις περιπολίες της SNMG2 στις περιοχές όπου πλέουν ρωσικά πλοία
Από τις περιπολίες της SNMG2 στις περιοχές όπου πλέουν ρωσικά πλοία
Απλωμένες σε όλο τον άξονα από βόρεια της Αιγύπτου μέχρι τις ακτές του Λιβάνου έχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αυτήν τη στιγμή μονάδες των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, σε επιχειρήσεις, αποστολές και ασκήσεις με αμερικανικό, ΝΑΤΟικό ή άλλο «καπέλο». Ολα αυτά στο πλαίσιο της τεράστιας συγκέντρωσης στρατιωτικών δυνάμεων όλων των ιμπεριαλιστικών κέντρων στην περιοχή, με επίκεντρο την «επόμενη μέρα» στη Συρία και την ενεργειακή μοιρασιά.

Συγκεκριμένα, πηγές των Ενόπλων Δυνάμεων επιβεβαιώνουν ό,τι έγραψε την Παρασκευή 14/9 ο «Ριζοσπάστης», δηλαδή ότι σύμφωνα και με τη Ναυτική Διοίκηση του ΝΑΤΟ (MARCOM), η ελληνική φρεγάτα «Ελλη» έχει ενταχθεί στη ΝΑΤΟική αρμάδα SNMG2 - αυτή που κατέπλευσε στο Αιγαίο υποτίθεται για τη διαχείριση του ...Προσφυγικού - η οποία αρμάδα «συνεχίζει να παρακολουθεί τη σημαντική ναυτική δραστηριότητα της Ρωσίας στην Ανατολική Μεσόγειο Θάλασσα».

Οπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, η «Ελλη» θα είναι ενταγμένη στην SNMG2 στο διάστημα 8/9 - 14/10. Αναφέρουν επίσης ότι «το ΝΑΤΟ παρακολουθεί κάθε αυξημένη παρουσία της Ρωσίας στην Ανατολική Μεσόγειο», επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά τον πραγματικό ρόλο της SNMG2 και άλλων μονάδων των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ που κατά καιρούς φτάνουν - με το ένα ή με το άλλο πρόσχημα - στο Αιγαίο. Σύμφωνα με κάποια στοιχεία, η «Ελλη» πλέει σήμερα δυτικά της Κύπρου.

Σημειωτέον, τις επόμενες μέρες, μονάδες της SNMG2 θα κληθούν να συμμετάσχουν και στην άσκηση του ελληνικού ΠΝ «Ναϊάς».

Λίγο ανατολικότερα, στις ακτές του Λιβάνου έχει καταπλεύσει έτερη φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού, η «Νικηφόρος Φωκάς», ενταγμένη στην αποστολή του ΟΗΕ «UNIFIL», επισήμως με σκοπό το εμπάργκο όπλων σε οργανώσεις που έχουν χαρακτηριστεί «τρομοκρατικές», τύπου «Χεζμπολάχ».

Τέλος, 50 με 60 ναυτικά μίλια βόρεια της Αλεξάνδρειας βρίσκεται άλλη φρεγάτα, η «Λήμνος», μετέχοντας, μαζί και με άλλα μέσα των ελληνικών Ενόπλων Δυναμεων (τέσσερα αεροσκάφη «F-16» και ένα «C-130», τρία επιθετικά ελικόπτερα τύπου «AH-64» και Ομάδα Ειδικών Επιχειρήσεων του ΠΝ) στην καθοδηγούμενη από τους Αμερικανούς άσκηση «Bright Star 2018». Διεξάγεται στο διάστημα 8/9 - 20/9, στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, με συμμετοχή των ΗΠΑ, Αιγύπτου, Ιορδανίας, Σαουδικής Αραβίας και Ελλάδας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ