Τρίτη 18 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΦΕΣΤΙΒΑΛ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΚΚΕ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΚΝΕ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΚΚΕ - 50 ΧΡΟΝΙΑ ΚΝΕ
Εντυπωσιακή η συμμετοχή λαού και νεολαίας στη Θεσσαλονίκη

Από τη μεγάλη συγκέντρωση την Παρασκευή 14/9, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα
Από τη μεγάλη συγκέντρωση την Παρασκευή 14/9, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα
Ολοκληρώθηκαν το Σάββατο 15 Σεπτέμβρη οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ 100 χρόνια ΚΚΕ - 50 χρόνια ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή της νεολαίας και του εργαζόμενου λαού να είναι εντυπωσιακά μαζική, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία.

Χιλιάδες άνθρωποι όλων των ηλικιών πλημμύρισαν και τις τρεις μέρες τους χώρους του πρώην Στρατοπέδου «Παύλου Μελά», όπου φιλοξενήθηκαν και φέτος οι πολύμορφες εκδηλώσεις, συναυλίες και συζητήσεις. Εδωσαν μαχητικά το «παρών» στο προσκλητήριο συμπόρευσης με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ.

Επί τρεις μέρες, το πρώην Στρατόπεδο «Παύλου Μελά» έγινε το σημείο συνάντησης για τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ με τους χιλιάδες εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, νέους και γυναίκες που δεν βολεύονται με τη σημερινή βαρβαρότητα, προβληματίζονται, μπαίνουν μπροστά στον αγώνα για να μπει φρένο στο τσάκισμα των δικαιωμάτων τους, για να δυναμώσει η Κοινωνική Συμμαχία που θα ανοίξει το δρόμο για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων. Βρέθηκαν εκεί άνθρωποι που το τελευταίο διάστημα προσεγγίζουν το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, αλλά και άλλοι που τα προηγούμενα χρόνια απομακρύνθηκαν και επαναπροσεγγίζουν, μέσα από τα διάφορα μέτωπα πάλης και διεκδίκησης, στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στα χωριά.


Ιδιαίτερα ενθαρρυντική ήταν η συμμετοχή της νέας γενιάς, των μαθητών και φοιτητών - σπουδαστών, των νέων εργαζομένων που πιο αποφασιστικά παίρνουν τη θέση τους στο πλευρό των κομμουνιστών.

Συμμετείχαν στις δραστηριότητες στα στέκια που λειτούργησαν στο χώρο των ΑΕΙ - ΤΕΙ, στο Εργατικό Στέκι, στο Μαθητικό Στέκι, στο Στέκι κατά των ναρκωτικών, στον χώρο της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ που χρόνο με το χρόνο αγκαλιάζεται ολοένα και από περισσότερους απόγονους των πολιτικών προσφύγων. Αλλά και στους χώρους για τις μικρότερες ηλικίες, το «Κόκκινο Αερόστατο» και τον Παιδότοπο, όπου τα παιδιά πέρα από τις πολύ ενδιαφέρουσες δραστηριότητες απόλαυσαν παράσταση Καραγκιόζη και ξεφάντωσαν με ζούμπα πάρτι.

Ανεπανάληπτες στιγμές εξελίχθηκαν και στις τρεις σκηνές, με τους καταξιωμένους καλλιτέχνες να παρασέρνουν τους χιλιάδες επισκέπτες σε ένα πανέμορφο ταξίδι της σύγχρονης ιστορίας του λαού μας, μέσω των ήχων, των στίχων και των συναισθημάτων.


Μοναδικές στιγμές στον Παιδότοπο
Μοναδικές στιγμές στον Παιδότοπο


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ