Πέμπτη 25 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΟ - ΣΑΛΚΕ 2-0
Πρώτος με το σπαθί του

Χωρίς να αποδώσει το πολύ καλό ποδόσφαιρο, ο Παναθηναϊκός κατάφερε όχι μόνο να πάρει τη νίκη απέναντι σε μια πολύ κατώτερη, σύμφωνα με τη χτεσινή της εμφάνιση, Σάλκε με 2-0, αλλά και την πρώτη θέση στον 3ο Ομιλο.

Οι παίκτες του Γιάννη Κυράστα φάνηκαν αποφασισμένοι για τη νίκη και κυνήγησαν την μπάλα καθόλη τη διάρκεια του αγώνα, ενώ κάτι παρόμοιο ήθελαν και οι Γερμανοί προκειμένου να συνεχίσουν την ευρωπαϊκή τους πορεία στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ ή ακόμα και να διατηρήσουν τις μαθηματικές ελπίδες για το εισιτήριο στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Από την άλλη, οι «πράσινοι» ήθελαν τουλάχιστον την ισοπαλία, έτσι ώστε να μπουν στην κληρωτίδα για την επόμενη φάση του θεσμού.

Οι επιθετικές προσπάθειες των γηπεδούχων δε φάνηκαν τόσο στο α' μέρος, με εξαίρεση το τέρμα του Ολιζαντέμπε με κεφαλιά στο 30', όταν άνοιξε και το σκορ. Από την άλλη, οι Γερμανοί έδειξαν ότι είχαν όρεξη για να πετύχουν το τέρμα που θα τους «έλυνε» τα πόδια. Χαρακτηριστική ήταν η φάση του 13' όπου ο μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα, ο Νικοπολίδης, κράτησε ανέπαφη την εστία του κάνοντας δύο αποκρούσεις σε ισάριθμα σουτ.

Ετσι πρώτος στο τέρμα έφτασε ο Παναθηναϊκός και κράτησε το 1-0 μέχρι το 60', όταν ο Κωνσταντίνου (που πάλι δεν έπεισε με τη μέχρι εκείνη τη στιγμή εμφάνισή του) με ένα σουτ λίγο έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ρεκ διαμορφώνοντας έτσι το τελικό 2-0.

Πάντως μέχρι το τέλος του αγώνα, οι τραυματισμοί των «πρασίνων» έδιναν και έπαιρναν, καθώς οι Σεϊταρίδης και Μπασινάς τραυματίστηκαν και έγιναν αλλαγή, ενώ και ο Σόουζα είχε πρόβλημα με το πόδι του αλλά αγωνίστηκε μέχρι το τέλος.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Νικοπολίδης, Χένρικσεν, Σεϊταρίδης (70' Σάριτς), Σόουζα, Μικαέλσεν, Βόκολος, Κωνσταντίνου (74' Βλάοβιτς), Μπασινάς (61' Γκούμας), Ολιζαντέμπε, Καραγκούνης, Φύσσας.

ΣΑΛΚΕ: Ρεκ, Βαν Κερκόφεν, Ματεγιάν (49' Μπέμε), Κμετς, Χάιτο, Μέλερ, Σαντ, Ασαμόα, Βάλντοχ, Φερμάντ (79' Τον), Βίλμοτς (66' Μούλντερ).

  • «Ιδρωσε» αλλά τελικά τα κατάφερε η Αρσεναλ να κάμψει την αντίσταση της Μαγιόρκα, την οποία νίκησε με 3-1 και έτσι ουσιαστικά βρίσκεται με το ένα πόδι στην επόμενη φάση. Στα υπόλοιπα αποτελέσματα ξεχώρισε η μεγάλη εκτός έδρας νίκη της Λοκομοτίβ Μόσχας επί της Αντερλεχτ με 5-1. Τα υπόλοιπα αποτελέσματα: Ρεάλ Μαδρίτης - Ρόμα 1-1, Μπορούσια Ντόρτμουντ - Ντιναμό Κιέβου 1-0, Λάτσιο - Γαλατάσεραϊ 1-0, Αϊντχόβεν - Ναντ 0-0, Μποαβίστα - Λίβερπουλ 1-1.

Μ. ΒΩΣΣΟΥ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ