Τρίτη 18 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΦΕΣΤΙΒΑΛ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΚΚΕ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΚΝΕ
Μεγάλη συμμετοχή στον Λαϊκό Αγώνα Δρόμου

Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου όλων των ηλικιών άρχισαν την περασμένη Κυριακή οι δραστηριότητες του Αθλητικού Camp, που οργανώνεται σταθερά τα τελευταία χρόνια στο πλαίσιο του Φεστιβάλ.

Το άνοιγμα του Camp έγινε με τον καθιερωμένο για 7η χρονιά φέτος Λαϊκό Αγώνα Δρόμου ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά. Οι συμμετέχοντες έτρεξαν σε διαδρομές των 4 και των 8 χιλιομέτρων μέσα στο πάρκο Τρίτση, με αφετηρία από την είσοδο των Εργατικών Κατοικιών, ενώ ξεχώρισε επίσης η συμμετοχή παλαίμαχων αθλητών. Κριτής του αγώνα ήταν ο διεθνής κριτής Νίκος Λαγογιάννης.

Επικεντρώνοντας στο μήνυμα που θέλει να περάσει η ΚΝΕ μέσα από τον Αγώνα Δρόμου και γενικότερα τις δραστηριότητες του Camp, ο Δημήτρης Βιτάλης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, δήλωσε στο ξεκίνημα του αγώνα: «Δίνουμε ένα ηχηρό μήνυμα ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, γιατί πιστεύουμε ότι ο Αθλητισμός μπορεί να είναι ένα πολύ σημαντικό όπλο ώστε να καλλιεργηθεί μια θετική στάση απέναντι στη ζωή, μια στάση αγωνιστική και όχι χαμένη μέσα στη ναρκωκουλτούρα.

Πιστεύουμε επίσης ότι ο Αθλητισμός είναι ανάγκη και δικαίωμα του λαού και της νεολαίας και γι' αυτό διεκδικούμε ανοιχτές εγκαταστάσεις για όλο τον λαό και τη δυνατότητα για όλους να μπορούν να αθλούνται ελεύθερα και με ποιότητα».

Οι δραστηριότητες του Camp συνεχίζονται στο Φεστιβάλ, στο χώρο του Αθλητισμού, με τουρνουά σκάκι και παιχνίδι αθλητικών γνώσεων, ενώ ολοκληρώνονται το Σάββατο 22 Σεπτέμβρη με τη «Γνωριμία με την αναρρίχηση» (9.00 - 14.00 σε αναρριχητικό πεδίο της Αττικής για ηλικίες άνω των 10 ετών. Η ώρα προσέλευσης στις 9.00, στο πάρκινγκ της ταβέρνας «Το Ελατο», λεωφόρος Φυλής, Χασιά).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ