Δυναμώνει το σφιχταγκάλιασμα κυβέρνησης - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ
Σάββατο 29 Σεπτέμβρη 2018 - Κυριακή 30 Σεπτέμβρη 2018

AP/EMPICS

Η κυβέρνηση «ανεβάζει στροφές» σχετικά με την υλοποίηση της πολιτικής τής ακόμα μεγαλύτερης εμπλοκής των Ενόπλων Δυνάμεων στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και τους ανταγωνισμούς ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και κρατών, για την εδραίωση και διεύρυνση των σφαιρών επιρροής, της κυριαρχίας των μονοπωλίων. Αυτό επιβεβαιώνει και η εφημερίδα «Wall Street Journal», γράφοντας: «Υπάρχουν τόσο γεωπολιτικοί όσο και γεωγραφικοί παράγοντες που καθιστούν την Ελλάδα ελκυστική περιοχή για τον αμερικανικό στρατό».

Η κατάσταση στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου κλιμακώνεται επικίνδυνα. Μονοπωλιακοί όμιλοι είναι ιδιοκτήτες της εξόρυξης, των δρόμων μεταφοράς, της επεξεργασίας και διακίνησης των ενεργειακών αποθεμάτων. Τα συμφέροντα αυτά υπερασπίζονται με την παρουσία τους μεγάλος αριθμός στρατευμάτων, πολεμικών πλοίων και αεροσκαφών στην ευρύτερη περιοχή. Οι διαδοχικές ασκήσεις των ιμπεριαλιστών στην Ανατολική Μεσόγειο και οι πολεμικές επιχειρήσεις που είναι σε εξέλιξη στη Συρία, περισσότερο από επτά χρόνια, είναι αποτέλεσμα αυτών των ανταγωνισμών για την υπεράσπιση των συμφερόντων των μονοπωλίων. Οι λαοί της περιοχής τίποτε καλό δεν μπορούν να περιμένουν από τη σύγκρουση των συμφερόντων των μονοπωλίων.

Οι Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας έχουν ενεργή συμμετοχή στους ανταγωνισμούς. Η αστική τάξη προσδοκά να έχει οφέλη από την εμπλοκή τους και παρά τις αντιθέσεις και διαφοροποιήσεις που εκδηλώνονται με την αστική τάξη της Τουρκίας, το βασικό είναι ότι προωθείται συστηματικά η ΝΑΤΟική γραμμή στους γενικότερους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στην περιοχή.

Το τελευταίο διάστημα, με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, μια σειρά από δημοσιεύματα έρχονται να επιβεβαιώσουν τα παραπάνω, αλλά και να βαθύνουν την επικινδυνότητα και την ανησυχία του λαού μας για τις εξελίξεις στην περιοχή, όπως:

Ο λαός μας, μπροστά στην κλιμακούμενη επικίνδυνα κατάσταση στην περιοχή μας, πρέπει να γυρίσει την πλάτη στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Είναι επικίνδυνη.

Η οργάνωση της πάλης του λαού μας και η συσπείρωση με το ΚΚΕ είναι ο δρόμος που μπορεί να βάλει εμπόδια στους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να μπορέσει ο λαός μας να γίνει διαχειριστής του πλούτου που παράγει.


Σωτήρης ΒΑΠΟΡΙΔΗΣ
Ανθυποπλοίαρχος του Πολεμικού Ναυτικού ε.α.