SUPER LEAGUE
«Απόδραση» ΠΑΟΚ, «ρετιρέ» για Ατρόμητο
Τρίτη 2 Οχτώβρη 2018

Eurokinissi

Ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε τη νίκη επί του Ολυμπιακού η οποία τον ανέβασε στην κορυφή της βαθμολογίας
Ο ΠΑΟΚ, που επικράτησε του Ολυμπιακού στο ντέρμπι του Φαλήρου, και ο Ατρόμητος, που πήρε σπουδαίο «διπλό» στη Λιβαδειά, μοιράζονται πλέον την κορυφή της Super League μετά την ολοκλήρωση της 5ης αγωνιστικής. Στα αξιοσημείωτα επίσης η σημαντική νίκη της ΑΕΚ στην Κρήτη επί του ΟΦΗ και η συνέχιση της ξέφρενης πορείας του Παναθηναϊκού, που μετράει 5/5 και μόνο λόγω της αρχική του τιμωρίας (-6 βαθμών) δεν βρίσκεται στην κορυφή.

Στο «Γ. Καραϊσκάκης» ο ΠΑΟΚ, χωρίς να είναι καλύτερος των «ερυθρολεύκων», πήρε τη νίκη με σκορ 1-0, χάρη σε αυτογκόλ του Βούκοβιτς στο 49'. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» ευτύχησε να έχει σε μεγάλη βραδιά τον τερματοφύλακά του, Πασχαλάκη, που με καθοριστικές επεμβάσεις κράτησε την εστία του ανέπαφη. Ο δε Ολυμπιακός, αν και ανώτερος, κυκλοφορώντας καλύτερα την μπάλα, πιέζοντας και δημιουργώντα σημαντικές ευκαιρίες (με κορυφαία το δοκάρι του Χασάν στο 83'), δεν κατάφερε να αξιοποιήσει καμία απ' αυτές.

Για τα καλά δείχνει να έχει βρει τα «πατήματά» του ο Ατρόμητος, που μετά το πέρασμά του από το Αγρίνιο πέτυχε άλλη μία σπουδαία εκτός έδρας νίκη, αυτήν τη φορά επί του Λεβαδειακού με 2-0, σε ένα ματς που έγινε κάτω από δύσκολες συνθήκες. Ετσι οι Περιστεριώτες, που διατήρησαν ανέπαφη την εστία τους για 4ο συνεχόμενο αγώνα, εδραιώθηκαν στο «ρετιρέ». Τα γκολ των νικητών πέτυχαν οι Βασιλακάκης (47') και Ουγκράι (64').

Ενα βαθμό κάτω από τους πρωτοπόρους βρίσκεται η ΑΕΚ, η οποία μετά από δύο συνεχόμενες ήττες - με αντιπάλους Αγιαξ και ΠΑΟΚ - επέστρεψε στις νίκες, κάμπτοντας την αντίσταση του ΟΦΗ στο Ηράκλειο. 3-0 το τελικό σκορ υπέρ της «Ενωσης» (Μπακασέτας 20', Γκάλο 30' πέν., Πόνσε 64') και ιδανική τόνωση ηθικού μπροστά στον αυριανό αγώνα απέναντι στην Μπενφίκα για το Champions League. Η ΑΕΚ κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο «καθαρίζοντας» τον αγώνα, ενώ στην επανάληψη ήταν ανώτεροι οι γηπεδούχοι, παρότι έπαιζαν με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Κομεσίδη στο 30', χωρίς όμως να απειλήσουν ιδιαίτερα. Τη χαρά της νίκης στην «Ενωση» μετρίασε ο σοβαρός τραυματισμός του Λόπεζ, ο οποίος υπέστη ρήξη χιαστού.

Ισόβαθμος με την ΑΕΚ (και τον Ολυμπιακό) είναι ο Αρης, ο οποίος νίκησε 2-0 τον Αστέρα Τρίπολης στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Οι γηπεδούχοι τα βρήκαν σκούρα απέναντι στους Αρκάδες και κινδύνευσαν με απώλεια, αλλά στα τελευταία λεπτά έκαμψαν την αντίσταση του Αστέρα με γκολ των Γιουνές (87' πέν.) και Ματέο Γκαρσία (92').

Ακάθεκτος συνεχίζει ο Παναθηναϊκός. Επόμενο «θύμα» των νεαρών παικτών του Γ. Δώνη ήταν ο ΠΑΣ Γιάννινα στο ΟΑΚΑ. Οι «πράσινοι» πήραν τη νίκη με σκορ 2-1, και πάλι με ανατροπή. Το σκορ άνοιξε για τον «Αγιαξ της Ηπείρου» ο Κρίζμαν στο 27', στη συνέχεια όμως ο Παναθηναϊκός ανέβασε ρυθμούς, κυριάρχησε και έφτασε στην επικράτηση χάρη στα γκολ των Χατζηγιοβάννη (43') και Μακέντα (59').

Αλλα αποτελέσματα: Απόλλων Σμύρνης - Πανιώνιος 0-2, ΑΕΛ - Παναιτωλικός 1-0, Λαμία - Ξάνθη 0-0.

Σημείωση: Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με -2 και ο Παναθηναϊκός με -6.