ΙΣΡΑΗΛ - ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ
Νεκροί και τραυματίες στη γενική απεργία της Δυτικής Οχθης

Την Παρασκευή, οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν επτά Παλαιστίνιους διαδηλωτές (ανάμεσά τους εφήβους 11 και 14 ετών) και τραυμάτισαν πάνω από 500 άλλους

Τρίτη 2 Οχτώβρη 2018

Τα παιδιά είναι τα μεγαλύτερα θύματα της ισραηλινής βαρβαρότητας. Συμμαθητές του 11χρονου Νάσερ που δολοφονήθηκε την Παρασκευή στη Γάζα
ΡΑΜΑΛΑ - ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ - ΒΗΡΥΤΟΣ.--

Ακατάπαυστες παραμένουν οι επιθέσεις των ισραηλινών κατοχικών δυνάμεων σε βάρος Παλαιστινίων αμάχων καθώς η αμέριστη υποστήριξη των ΗΠΑ στη σκλήρυνση της κατοχής ενθαρρύνει τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, να αυξάνει τη βία.

Χτες, δεκάδες Παλαιστίνιοι διαδηλωτές τραυματίστηκαν από σφαίρες καουτσούκ ή υπέστησαν σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα από τα αμέτρητα δακρυγόνα που έριξαν οι κατοχικές δυνάμεις προσπαθώντας να καταστείλουν κινητοποιήσεις οι οποίες έγιναν στο πλαίσιο 24ωρης γενικής απεργίας ενάντια στο νόμο περί εβραϊκού κράτους, που ψήφισε το καλοκαίρι η ισραηλινή Βουλή. Η απεργία των Παλαιστινίων της κατεχόμενης Δυτικής Οχθης έγινε σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Αραβες του Ισραήλ που αποτελούν περίπου το 20% του πληθυσμού και των οποίων πολλά βασικά δικαιώματα καταστρατηγούνται και με το νέο ρατσιστικό νόμο περί «εβραϊκού κράτους», ο οποίος κλιμακώνει το καθεστώς διακρίσεων τύπου απαρτχάιντ.

Προκλητική βία σε βάρος Παλαιστινίων αμάχων επέδειξαν για μία ακόμη φορά και Εβραίοι από τον εποικισμό Μπέιτ Ελ, που βρίσκεται κοντά στη Ραμάλα της Δυτικής Οχθης. Στις εκεί κινητοποιήσεις των Παλαιστινίων αντέδρασαν οι Ισραηλινοί στρατιώτες που εισέβαλαν ακόμη και σε κεντρική περιοχή της Ραμάλα προκειμένου να τις καταστείλουν...

Επιπλέον, χτες, περίπου 40 κάτοικοι της βορειοδυτικής Γάζας τραυματίστηκαν από ισραηλινά πυρά επειδή συμμετείχαν σε κινητοποίηση ψαράδων της περιοχής, που διαμαρτύρονται για το 11ετές φονικό ισραηλινό εμπάργκο στη Λωρίδα της Γάζας.

Ακόμη περισσότερα θύματα προκάλεσε η κινητοποίηση που έκαναν την Παρασκευή (όπως κάνουν από τις 30 Μάρτη) πολλές χιλιάδες κάτοικοι της Γάζας για το δικαίωμα επιστροφής των Παλαιστινίων προσφύγων στις εστίες τους. Από τα πυρά Ισραηλινών ελεύθερων σκοπευτών του στρατού σκοτώθηκαν εν ψυχρώ επτά άτομα, μεταξύ των οποίων ένας 11χρονος και ένας 14χρονος μαθητής. Οι τραυματίες ξεπέρασαν τους 500.

Αντιδρά ο Λίβανος στις κατηγορίες Νετανιάχου

Στο μεταξύ, χτες, ο υπουργός Εξωτερικών του Λιβάνου, Γκιμπράν Μπάσιλ, συνόδευσε ομάδα άνω των 12 πρεσβευτών διαφόρων χωρών σε στάδιο ποδοσφαίρου και ένα γήπεδο γκολφ που βρίσκονται κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της Βηρυτού ώστε να αποδείξει ότι είναι εντελώς αβάσιμες οι κατηγορίες που εκτόξευσε την περασμένη βδομάδα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, πως η σιιτική οργάνωση «Χεζμπολάχ» «κρύβει εγκαταστάσεις ρουκετών» στο αεροδρόμιο της λιβανέζικης πρωτεύουσας.