ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Συνέχισαν με μαχητικές κινητοποιήσεις σε Θεσσαλονίκη, Βόλο και Καβάλα
Τετάρτη 10 Οχτώβρη 2018

MotionTeam

Από τη χτεσινή κινητοποίηση των συνταξιούχων στη Θεσσαλονίκη
Μαχητική συγκέντρωση στο Αγαλμα Βενιζέλου και πορεία, η οποία κατέληξε στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, πραγματοποίησαν χτες συνταξιούχοι όλων των Ταμείων που συμμετείχαν στην κινητοποίηση την οποία οργάνωσαν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις της Θεσσαλονίκης, ενάντια σε παλιές και νέες περικοπές στις συντάξεις.

Τη συγκέντρωση χαιρέτισαν οι Χρήστος Σαλονικιός, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Θεσσαλονίκης, Θεόδουλος Ταπανίδης, πρόεδρος του Συνδέσμου Πολιτικών Συνταξιούχων Δημοσίου Θεσσαλονίκης, και Αννα Βουδούρη, αντιπρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ.

Κάλεσαν τους συνταξιούχους να διεκδικήσουν ό,τι τους έχουν αφαιρέσει όλες οι κυβερνήσεις. Να καταδικάσουν τη δημαγωγία κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης που έχουν την ίδια αντιασφαλιστική πολιτική. Με όπλο τον αγώνα να μην επιτρέψουν να προχωρήσει το νέο έγκλημα σε βάρος τους.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ. Κατήγγειλε την κυβέρνηση για τη θανατηφόρα προπαγάνδα που χρησιμοποιεί για να παραπλανήσει τους συνταξιούχους, συνολικά το λαό. Και τόνισε: «Οι συνταξιούχοι μαζί με τα παιδιά μας μπορούμε να δημιουργήσουμε κίνημα με τις προϋποθέσεις που σήμερα χρειάζονται, ώστε και μέτρα να αποκρούσουμε και αντιλαϊκές πολιτικές να αναχαιτίσουμε και να νικήσουμε».

Στη διάρκεια της πορείας προς το υπουργείο, οι συνταξιούχοι έκαναν συμβολική κατάληψη του δρόμου στη συμβολή των οδών Αντιγονιδών και Εγνατίας και του δρόμου στο ύψος της πλατείας Αντιγονιδών.

Ανανέωσαν εξάλλου το αγωνιστικό ραντεβού τους για τις 13/11, στη νέα μεγάλη κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή των συνταξιούχων από όλη τη Βόρεια Ελλάδα, καθώς και στην πανελλαδική κινητοποίηση που θα γίνει στις 15 Δεκέμβρη στην Αθήνα.

Στον Βόλο

Κινητοποίηση οργάνωσαν χτες και οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις Μαγνησίας, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου του Βόλου.

Στη συγκέντρωση μίλησαν οι Παναγιώτης Σοφός, αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, Χρήστος Κολοβός, οργανωτικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, Θανάσης Κοντονίνας, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ - ΤΑΕ Βόλου, Γιώργος Ρούσας, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Μαγνησίας, Βούλα Ευθυμίου, από το Σύλλογο Συνταξιούχων Δημοσίου.

Μετά τις ομιλίες ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης, η οποία κατέληξε στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (κτίριο Παπαστράτου), όπου οι συνταξιούχοι εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των καθαριστριών, που βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις για να μην απολυθούν και να μην μπουν εργολάβοι στην καθαριότητα του Πανεπιστημίου.

Στην Καβάλα

Στην Καβάλα η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΟΑΕΕ - Δημοσίου - ΝΑΤ - ΒΦΛ πραγματοποίησε χτες παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ), για τα οξυμένα προβλήματα στην Υγεία.

Οι συνταξιούχοι απαίτησαν μεταξύ άλλων αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους, χωρίς προϋποθέσεις και προαπαιτούμενα. Αμεσες προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που να καλύπτει τις ανάγκες των δομών Υγείας. Κατάργηση των χαρατσιών σε εξετάσεις και φάρμακα.