ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Διήμερο δράσης στις 22 και 23 Οκτώβρη ενάντια στη μετατροπή της χώρας σε ορμητήριο πολέμου
Σάββατο 20 Οχτώβρη 2018 - Κυριακή 21 Οχτώβρη 2018

Κάλεσμα ξεσηκωμού ενόψει του διημέρου πανελλαδικής δράσης, που διοργανώνει τη Δευτέρα 22 και την Τρίτη 23 Οκτώβρη, απευθύνει το ΚΚΕ στους εργαζόμενους, ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που μετατρέπει την Ελλάδα σε ένα απέραντο αμερικανοΝΑΤΟικό στρατόπεδο.

Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σε πόλεις όλης της χώρας όπου υπάρχουν ή η κυβέρνηση σχεδιάζει να δημιουργήσει νέες αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις. Κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν μεταξύ άλλων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Χανιά, Αλεξανδρούπολη, Σύρο, Πάτρα, Πρέβεζα, Καλαμάτα, Βόλο και Κιλκίς.

Στην Αθήνα, η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 23 Οκτώβρη, στις 6.30 μ.μ., έξω από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Θα ακολουθήσει πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία.

Ενόψει του διημέρου δράσης οι Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ πραγματοποιούν πλατύ άνοιγμα στο λαό, καλώντας σε μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις. Με τον «Ριζοσπάστη» στο χέρι, με την ανακοίνωση, την ντουντούκα, καθημερινές είναι οι εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς και γειτονιές.

Οι κομμουνιστές, τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος καλούν το λαό να δυναμώσει τον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Να κλείσουν η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες βάσεις στην Ελλάδα. Να επιστρέψουν οι Ελληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων. Να δυναμώσει η πάλη για την αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Να δυναμώσει η κοινή πάλη και αλληλεγγύη των λαών ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και το σύστημα που τον γεννά.

Οι συγκεντρώσεις

Δευτέρα 22/10:

Τρίτη 23/10:

Οι προσυγκεντρώσεις της Αθήνας την Τρίτη 23/10

-- Πλατεία «Ενόπλων Δυνάμεων» (είναι η πλατεία απέναντι από την είσοδο του υπουργείου Εθνικής Αμυνας): Κλαδικές Οργανώσεις στις 6 μ.μ.

-- Εξω από τη στάση μετρό «Εθνική Αμυνα» (στο ρεύμα προς Αγία Παρασκευή): Οργανώσεις ΑΕΙ - ΤΕΙ στις 6 μ.μ.

-- Στη συμβολή των οδών Μεσογείων και Ηρώων πολέμου Κύπρου (στη γωνία της πλατείας «Ενόπλων Δυνάμεων» απέναντι από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας): Εδαφικές Οργανώσεις στις 6 μ.μ.